Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Finále NBA stejné jako loni. Hráči Golden State se probrali na poslední chvíli

Oakland (USA) – Obhájci titulu a suveréni základní části NBA Golden State Warriors dokonali velký obrat, vyhráli Západní konferenci a stejně jako loni se ve finále NBA postaví proti Clevelandu Cavaliers. Warriors vyřadili Oklahomu City, přestože už prohrávali 1:3 na zápasy. Otočit vývoj série z tohoto stavu se jim podařilo jako desátému týmu v historii, rozhodující sedmý duel doma vyhráli 96:88. Podívejte se na sestřih utkání.

Stephen Curry
zdroj: Reuters

"Loni získali titul, letos překonali rekord a tímhle jen potvrdili, že se mohou zařadit mezi nejlepší týmy historie," ocenil soupeře trenér Oklahomy Billy Donovan, jemuž porážka pokazila pondělní 51. narozeniny.

Obhájci titulu z Golden State vyhráli v základní části ligy rekordních 73 zápasů, ale v play-off se ocitli velmi blízko vyřazení. A to i v sedmém zápase s Oklahomou, která ve druhé čtvrtině vedla až o 13 bodů. Domácí však do poločasu snížili na 42:48, ve třetí části povolili soupeři pouhých 12 bodů a sami získali dvouciferný náskok.

Klíčový hráč Curry dal opět pečeť

V koncovce ještě hostující Kevin Durant sedmi body v řadě snížil na 90:86, ale minutu a 18 sekund před koncem Serge Ibaka netakticky fauloval Stephena Curryho při střele za tři body. Nejužitečnější hráč soutěže proměnil všechny tři trestné hody a Thunder už se na další odpor nevzmohli. Právě Curry byl s 36 body nejlepším střelcem sedmého konferenčního finále.

"Zvládli jsme to, ale bylo to o chlup," oddechl si trenér vítězů Steve Kerr. "Když potřebujete vyhrát sedmý zápas, pořiďte si Stepha Curryho," vyzdvihl největší osobnost svého týmu. "Bylo to hodně těžké, ale dokázali jsme to a teď se těšíme na další čtyři výhry," řekl Curry, jehož nyní čeká hvězdný souboj s clevelandským LeBronem Jamesem.

Curry byl s 36 body nejlepším střelcem sedmého konferenčního finále, k tomu přidal i osm asistencí a jako první hráč v historii trefil v rozhodujícím sedmém zápase sedm trojek. Jeho spoluhráč Klay Thompson nastřílel 21 bodů včetně šesti trojek.

Hostům zato nestačilo Durantových 27 bodů, Russell Westbrook nasbíral 19 bodů a 13 asistencí, jenže proměnil pouze sedm z 21 střeleckých pokusů z pole. "Vedli jsme už 3:1, to potom takovéhle vyřazení bolí mnohem víc," prohlásil Durant.

Ve finále se Golden State utká stejně jako loni s Clevelandem. Před rokem Warriors otočili sérii ze stavu 1:2 na 4:2 a radovali se po 40 letech z titulu. Finále začne v noci na pátek v jejich hale.

Výsledek sedmého finále Západní konference NBA

Golden State - Oklahoma City 96:88, konečný stav série 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články