Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fenerbahce zvládlo v Eurolize duel sousedů v tabulce a přiblížilo se třetímu místu

Istanbul - Důležitý souboj sousedů v tabulce Euroligy zvládlo istanbulské Fenerbahce v duelu proti Olympiakosu Pireus. Turecký klub zvítězil těsně 67:64 a přiblížil se Pireu na rozdíl jediné výhry. Pivot Jan Veselý si v dresu vítězů připsal pět bodů, pět doskoků a navrch přidal asistenci.

Basketbalisté Fenerbahce v rozmluvě s trenérem
zdroj: ČTK autor: AA/ABACA

Veselý byl vidět hlavně v první půli, ve které odehrál 15 ze svých 18 minut. I jeho zásluhou si Fenerbahce udržovalo mírný náskok. Jenže pak musel Veselý ze hry kvůli faulům a tureckému celku ve třetí čtvrtině nefungovala obrana. Olympiakos to využil, otočil výsledek a ještě v úvodu poslední čtvrtiny vedl o jedenáct bodů.

Fenerbahce však táhl skvělý Bogdan Bogdanovič, autor 27 bodů. Právě on proměnil čtyři minuty před koncem trojku, která vrátila domácím vedení. Následovala další trojka Luigiho Datomea, který nasbíral 17 bodů, a Olympiakos už neměl odpověď.

Příliš radosti naopak neměl druhý z českých reprezentantů v soutěži Blake Schilb. Jeho Galatasaray Istanbul prohrál 58:77 na palubovce Crvené Zvezdy Bělehrad a americký rozehrávač s českým pasem zaznamenal za 17 minut hry jen dva body, tři doskoky, asistenci a tři ztráty.

Moskevské CSKA si pojistilo druhou příčku tabulky po vítězství 93:81 nad izraelským Maccabi Tel Aviv na své palubovce. Domácí vedli po úvodní čtvrtině už o dvanáct bodů, ale náskok se do poločasu zmenšil o polovinu. Ve druhé půli si však ruský celek vedení pohlídal a skóre ještě navýšil. 29 body se blýskl Francouz De Colo.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce porazilo silný Olympiakos

Evropská liga basketbalistů - 23. kolo:

CSKA Moskva - Maccabi Tel Aviv 93:81, Fenerbahce Istanbul - Olympiakos Pireus 67:64 (za domácí Veselý 5 bodů, 5 doskoků, 1 asistence), Crvena Zvezda Bělehrad - Galatasaray Istanbul 77:58 (za hosty Schilb 2 body, 3 doskoky, 1 asistence), Milán - FC Barcelona 78:83.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články