Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Fenerbahce zůstává neporažené, Veselý nasbíral 12 bodů

Istanbul – Oproti předchozím zápasům tolik nezářil. Jan Veselý byl přesto důležitou postavou při další výhře Fenerbahce v Eurolize. Český reprezentant se ukázal zejména v závěrečných důležitých akcích a k výhře 86:73 nad Cedevitou Záhřeb pomohl dvanácti body, šesti doskoky a dvěma asistencemi. Istanbulský tým tak zůstává jediným neporaženým celkem osmifinále.

Sport
zdroj: ČT4

Fenerbahce vstoupilo do utkání velmi dobře, když za stavu 7:8 předvedlo šňůru 18:0 a zdálo se, že půjde o jasnou záležitost. Domácí však polevili a dovolili Záhřebu vrátit se do hry. Cedevita navíc velmi dobře bránila Veselého, který je klíčovou postavou Fenerbahce.

Trenér Željko Obradovič tak nechal českého pivota nezvykle dlouho na lavičce a vsadil na jiné hráče. Pět minut před koncem si však zranil koleno Pero Antič, na palubovku se vrátil Veselý a byl důležitou postavou při udržení výhry. A to nejen v obraně, ale i v útoku, kde kromě trestných hodů předvedl i efektní smeč rovnou z doskoku.

Pro Fenerbahce je nepříjemné, že kromě Antiče se zranil i rozehrávač Kostas Slukas, který si poranil kotník. Nejlepším střelcem utkání byl s 19 body istanbulský křídelník Luigi Datome.

Evropská liga basketbalistů, osmifinále - 5. kolo:

Skupina E:

Fenerbahce Istanbul - Cedevita Záhřeb 86:73 (za domácí Veselý 12 bodů, 6 doskoků, 2 asistence).

Skupina F:

CSKA Moskva - Bamberg 91:70,

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články