Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fenerbahce už špatný start proti Milánu nenapravilo, Veselý si připsal devět bodů

Po katastrofální úvodní čtvrtině podlehli basketbalisté Fenerbahce Istanbul v Evropské lize doma Milánu 43:68. Český reprezentant Jan Veselý byl s devíti body, sedmi doskoky a dvěma asistencemi nejužitečnějším hráčem tureckého týmu, který prohrál čtvrtý z posledních pěti zápasů v soutěži. Milán si připsal v devátém utkání osmou výhru a je v čele tabulky.

Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul v akci
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hráčům Fenerbahce vůbec nevyšel vstup do zápasu. Poprvé skórovali až v šesté minutě, kdy Veselý proměnil jeden ze dvou trestných hodů a snížil na 1:7. Hosté pak zvýšili až na 19:1. V úvodní čtvrtině už dali domácí pouze jeden koš a prohráli ji 3:22. Pouze tři body v jedné čtvrtině dal istanbulský celek v elitní soutěži poprvé v historii.

Druhou desetiminutovku sice Fenerbahce vyhrálo 17:15, ale třetí čtvrtina opět patřila jasně soupeři, který ji ovládl 25:9. Do závěrečné části šli domácí s mankem 33 bodů, které už jen mírně zkorigovali.

Evropská liga basketbalistů - 9. kolo:

Zenit Petrohrad - Olympiakos Pireus 84:78, Fenerbahce Istanbul - Milán 43:68 (za domácí Veselý 9 bodů, 6 doskoků, 2 asistence), Monako - Bayern Mnichov 94:71, Real Madrid - Žalgiris Kaunas 95:82.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články