Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fenerbahce si přijelo do Atén pro jasnou porážku 70:81

Atény – Panathinaikos Atény je na domácí palubovce velmi silný, což potvrdil i duel s Fenerbahce. Řecký tým vyhrál 81:70 a především díky Nicku Calathesovi, který dal šestnáct bodů, slaví třetí domácí triumf v řadě. Hostům nepomohlo ani osm bodů Jana Veselého. 

Jan Veselý se spoluhráči
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Utkání bylo zajímavé návratem trenéra Zeljka Obradovice do haly Panathinaikosu. Srbský trenér trénoval tým z hlavního řeckého města třináct let a dovedl ho k pěti vítězstvím v Eurolize. Obradovic se ale nyní vrátil jako soupeř a jeho tým měl velké ambice.

Ty ale ztroskotaly na koncentrované hře domácích, kterým velel Calathes. Ten v zápase nasbíral šestnáct bodů a přidal osm doskoků a jedenáct asistencí. Doplňoval ho ještě čtrnáctibodový Demetris Nichols. Na druhé straně sice James Nunnaly nasbíral jednadvacet bodů, ale Fenerbahce to nakonec příliš platné nebylo. 

Hosté byli slabší v podkošovém prostoru, kde je Panathinaikos dokázal přetlačit a téměř po celý zápas dotahovali. V poločase ještě byla jakási naděje (37:41 z pohledu hostů), ale Panathinaikos nakonec nedopustil, aby Obradovic v hale, kde slavil velké úspěchy, přidal ještě jeden další.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce nestačilo v Eurolize na Panathinaikos

Evropská liga basketbalistů - 12. kolo:

Galatasaray Istanbul - Milán 83:80 (za domácí Schilb 17 bodů, 5 doskoků, 5 asistencí), CSKA Moskva - FC Barcelona 92:76, Panathinaikos Atény - Fenerbahce Istanbul 81:70 (za hosty Veselý 8 bodů, 4 doskoky, 2 asistence).

Zdroj
ČT sport, euroleague.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články