Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Fenerbahce se těžce loučí s Veselým, ten míří do Barcelony

Očekávaná změna je tu. Fenerbahce Istanbul oficiálně oznámilo odchod basketbalisty Jana Veselého, který strávil v klubu osm let. Český pivot má namířeno do Barcelony, kde by měl podepsat tříletou smlouvu. V katalánském celku se nejspíš potká s Tomášem Satoranským, který se má do svého bývalého působiště vrátit po šesti letech z NBA.

Jan Veselý
zdroj: DPA autor: Andreas Gora

"Měl jsem možnost s Janem mluvit. Vím o tom, co klub udělal a jakou nabídku mu předložil (aby ho udržel). Je to rozhodnutí jeho a rodiny. Fenerbahce je mu vděčné za to, že přinesl klubu úspěch a slávu," řekl na tiskové konferenci nový trenér Fenerbahce Dimitris Itudis.

Veselý se rozloučil s týmem před týdnem ziskem čtvrtého tureckého titulu. Istanbulský celek ho v poděkování na svém webu označil za jeden ze symbolů Fenerbahce, který se zapsal do historie klubu zlatým písmem.

"Oznámil nám, že se chce pustit do dalšího dobrodružství v kariéře. Rádi bychom mu poděkovali za jeho přínos. V historii našeho klubu zanechal nesmazatelnou stopu," uvedl klub na svém webu.

Dvaatřicetiletý rodák z Ostravy přišel do Turecka v roce 2014 po třech sezonách v NBA, kde se neprosadil tak, jak si představoval. V roce 2017 vyhrál Veselý s Fenerbahce Evropskou ligu a dva roky nato byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže. Pětkrát se s týmem probojoval do Final Four.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články