Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fenerbahce nezvládlo poslední zápas základní části, nepomohlo ani 14 bodů Veselého

Poslední utkání základní fáze Evropské ligy zakončili basketbalisté Fenerbahce Istanbul porážkou 91:99 v prodloužení s Málagou. Český pivot Jan Veselý sice přispěl 14 body a jednou asistencí, ale v nastavení dominoval španělský klub. Přesto si turecký celek zajistil konečné druhé místo.

Jan Veselý dává koš za Fenerbahce
zdroj: ČTK/ABACA autor: AA/ABACA

Ve čtvrtfinále tak obhájci titulu narazí na Vitorii, která prohrála 79:81 s Anadolu Efes Istanbul a obsadila sedmé místo. Baskický celek byl dosud ve Final Four pětkrát, naposledy před dvěma lety. Veselého tým oba vzájemné zápasy v této sezoně vyhrál. Dalším čtvrtfinálovým soubojem bude moskevské derby mezi CSKA a Chimki.

Fenerbahce se nepovedl vstup do utkání a brzy prohrávalo o devět bodů. Po celé utkání tak muselo dotahovat soupeřův náskok. Ve druhé půli zavelel Veselý spolu s Jamesem Nunnellym a především Kostasem Slukasem, který byl s 26 body nejlepším střelcem domácích. V dresu Málagy ho ale překonal Nemanja Nedovič s 31 body.

Ve čtvrté čtvrtině bylo z utkání drama. Fenerbahce se 18 vteřin před koncem ujalo vedení, ale to si hosté trojkou sedm sekund před koncem vzali zpět. Domácím se povedlo v poslední vteřině po dvou útočných doskocích srovnat a poslat duel do prodloužení. V tom ale Málaga opět diktovala tempo a vítězně se rozloučila se soutěží, neboť do play-off nepostoupila.

Evropská liga basketbalistů - 30. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Unicaja Málaga 91:99 po prodl. (za domácí Veselý 14 bodů, 1 asistence), CSKA Moskva - Crvena zvezda Bělehrad 92:81, Milán - Panathinaikos Atény 95:96 po prodl., Baskonia Vitoria - Anadolu Efes Istanbul 79:81, FC Barcelona - Chimki Moskva 86:82.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články