Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fenerbahce nestačilo v Evropské lize na Vitórii, ta se přiblížila postupu

Istanbul ‒ Výrazný krok do play-off Euroligy udělali basketbalisté Vitórie. Španělský klub vybojoval cennou výhru 79:74 na hřišti Fenerbahce Istanbul a pět kol před koncem má na devátou Darüssafaku už náskok dvou vítězství. Fenerbahce nepomohl odvrátit prohru ani Jan Veselý, který si připsal šest bodů, čtyři doskoky a dva zisky i asistence.

Utkání Fenerbahce - Vitória
zdroj: ABACA

Fenerbahce se opět doma snažilo o velký obrat. Většinu utkání bylo pozadu a prohrávalo dvouciferným rozdílem. Ještě v poslední čtvrtině ztrácelo devět bodů, ale pak zabojovalo zejména díky Bogdanu Bogdanovičovi, autorovi 26 bodů a osmi asistencí, a dvě minuty před koncem to bylo po efektní smeči Anthonyho Bennetta jen o bod.

Vitória, kterou táhl 19 body Shane Larkin, však v bouřlivém istanbulském prostředí zvládla koncovku výborně a uhájila důležité vítězství. Fenerbahce je se šestnácti výhrami na čtvrtém místě.

Druhý z českých reprezentantů v soutěži Blake Schilb opět chyběl v sestavě Galatasaraye, ze které ho vyřadil trenér kvůli špatnému výkonu v poháru. Galatasaray prohrál na hřišti vedoucího CSKA Moskva jasně 69:85.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce nestačilo na silnou Vitórii

Evropská liga basketbalistů - 25. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Laboral Vitória 74:79 (za domácí Veselý 6 bodů, 4 doskoky, 2 asistence), CSKA Moskva - Galatasaray Istanbul 85:69, Žalgiris Kaunas - Panathinaikos Atény 64:58, Maccabi Tel Aviv - Milán 92:82, FC Barcelona - Unics Kazaň 70:62.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články