Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Fenerbahce dělí jediná výhra od Final Four, Veselý přispěl k další výhře 16 body

Druhý zápas, druhé vítězství a jeden krok od postupu do Final Four Euroligy. Taková je bilance Fenerbahce Istanbul po další výhře nad španělskou Vitorií 95:89. K postupovému mečbolu přispěl i Jan Veselý, který tentokrát zaznamenal 16 bodů a byl druhým nejlepším střelcem vítězů.

Jan Veselý
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Seskimphoto

Veselý byl při střelbě téměř bezchybný. Český pivot proměnil sedm z osmi pokusů i oba trestné hody, navíc přidal šest doskoků. Lepším střelcem byl ve vítězném tureckém mužstvu pouze autor 19 bodů Brad Wanamaker. Třetí čtvrtfinálový zápas se hraje v úterý ve Španělsku.

V dalším zápase srovnal stav série řecký Olympiakos Pireus, který si na domácí palubovce poradil s litevským Žalgirisem Kaunas 79:68. Vyrovnané utkání se zlomilo až v poslední čtvrtině, neboť po třech částech byl stav nerozhodný 54:54. V závěru ale Řekové brzy odskočili až do náskoku o 13 bodů a vedení si udrželi až do konce.

Čtvrtfinále play-off Evropské ligy basketbalistů - 2. zápasy:

Fenerbahce Istanbul - Baskonia Vitoria 95:89 (za domácí Veselý 16 bodů, 6 doskoků, 1 asistence), stav série 2:0, Olympiakos Pireus - Žalgiris Kaunas 79:68, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články