Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Fenerbahce chyběl Veselý a na Bayernu prohrálo v prodloužení

Basketbalisté Fenerbahce Istanbul prohráli v Evropské lize na hřišti Bayernu Mnichov 86:90 po druhém prodloužení. Do hry nezasáhl zraněný Jan Veselý, který má po operaci menisku. Po třetí porážce v sezoně nabídli hráči Fenerbahce druhému Realu Madrid šanci dotáhnout se na rozdíl jediné výhry. Zároveň nevyužili šanci si už devět kol před koncem základní části zajistit postup do play-off.

Utkání dominovaly obrany a ani jeden tým si nevypracoval dvouciferné vedení. Fenerbahce střelecky táhl Ali Muhammed s 23 body, ale chyběla mu větší podpora. Bayern tak byl blízko k výhře už v základní hrací době, ale Nemanja Dangubič proměnil jen jeden trestný hod a Kostas Slukas nabídnutou šanci využil a tři vteřiny před koncem srovnal.

V prodloužení naopak mohl rozhodnout hostující Joffrey Lauvergne, který byl dvě vteřiny před koncem faulován, ale proměnil jen jeden trestný hod a poslal tak zápas do druhého prodloužení. V něm Bayern rychle odskočil na pět bodů a výhru už nepustil. Derrick Williams a Štefan Jovič k tomu přispěli 19 body.

Fenerbahce chyběl Veselý, který podstoupil operaci kolene a bude minimálně měsíc mimo hru.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce bez Veselého prohrálo na Bayernu v prodloužení

"Už jsme bez Veselého odehráli několik zápasů, v tom nebyl problém. Nebylo by dobré, kdybychom o tom začali takhle přemýšlet. Veselý pro tento tým udělal opravdu hodně. Pro něj bylo teď důležité, aby podstoupil drobný operační zákrok. Zdraví hráčů je pro nás vždycky důležitější než cokoliv jiného. Bylo to rozhodnutí, které jsme udělali společně," řekl trenér Željko Obradovič.

Barcelona přehrála Olympiakos Pireus na jeho hřišti 76:55 a v tabulce ho přeskočila na páté místo. Chris Singleton k tomu přispěl 18 body. Katalánci už první čtvrtinu vyhráli o 21 bodů.

Evropská liga basketbalistů - 21. kolo:

Chimki Moskva - Žalgiris Kaunas 74:64, Olympiakos Pireus - FC Barcelona 55:76, Bayern Mnichov - Fenerbahce Istanbul 90:86 po druhém prodl., Baskonia Vitoria - Maccabi Tel Aviv 97:73.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články