Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Favorizované Milwaukee v play-off končí, James dosáhl na rekordní zápis

Nejlepší tým základní části NBA Milwaukee vypadlo z play-off již ve čtvrtfinále s Miami. Bez zraněného lídra a loňského nejužitečnějšího hráče ligy Giannis Antetokounmpa, jehož na kurt nepustil poraněný kotník, basketbalisté Bucks prohráli pátý zápas 94:103 a sérii ztratili v poměru 1:4. Rekordní 162. vítězství v play-off si připsal LeBron James.

LeBron James
zdroj: USA Today Sports autor: Kim Klement

Trojnásobný šampion NBA James dovedl Los Angeles Lakers k výhře nad Houstonem 112:102 i k vedení v sérii 2:1.

James ve třetím duelu zaznamenal 36 bodů, přidal sedm doskoků, pět asistencí a překonal dosavadní rekord někdejšího rozehrávače Lakers Dereka Fishera.

James při rekordní výhře stihl nastřílet 29 bodů už do poločasu. Pro vývoj zápasu byla ale rozhodující desetibodová šňůra Lakers v úvodu čtvrté části.

Výrazně k ní dopomohl náhradník Rajon Rondo, jenž v závěrečné čtvrtině zaznamenal 11 bodů a celkem pomohl k druhému triumfu v sérii 21 body a devíti asistencemi.

Za poslední dva duely byl někdejší rozehrávač Bostonu pro Lakers žolíkem: s ním na hřišti přestříleli Houston o 35 bodů. Hvězdnému Jamesovi sekundoval také Anthony Davis s 26 body a 15 doskoky.

Rockets nestačilo 33 bodů, devět doskoků i devět asistencí Jamese Hardena ani 30 bodů, osm doskoků a šest finálních přihrávek Russella Westbrooka.

Basketbalisté Miami se do finále Východní konference probojovali poprvé od roku 2014. Jejich dalším soupeřem bude buď Boston, nebo mistrovské Toronto. Celtics vedou v sérii 3:2.

Rozjetý floridský tým táhlo za postupovou výhrou šest střelců s dvouciferným bodovým příspěvkem. Mezi nimi vynikl Jimmy Butler, jenž k 17 bodům přidal i 10 doskoků a šest asistencí.

Heat se probojovali do konferenčního finále až z pozice pátého nasazeného týmu, což na Východě naposledy dokázali New York Knicks v roce 1999.

"Ale náš cíl je jiný. Chceme vyhrát titul. Přitom víme, že získat dalších osm vítězství bude daleko složitější. Ale budeme připraveni," řekl Butler.

Antetokounmpo sledoval vyřazení Bucks jen z lavičky. "Chtěl jsem hrát. Víte to vy, trenér i spoluhráči, ale nakonec tým upřednostnil mé zdraví, což není malá věc," uvedl Antetokounmp, jehož nyní čeká rozhodování o prodloužení smlouvy.

Výsledky 2. kola play-off NBA:

Východní konference - 5. zápas: Milwaukee - Miami 94:103 (konečný stav série 1:4).

Západní konference - 3. zápas: Houston - LA Lakers 102:112 (stav série 1:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články