Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Favoritky v lize basketbalistek začaly sezonu jasnou výhrou

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do nové ligové sezony bezproblémovou výhrou 75:37 nad mladoboleslavskou Slovankou. Druhý z favoritů soutěže Frisco Brno zvítězilo na palubovce pražského nováčka DSK Basketball 105:53. Druhý nováček VŠE Praha prohrál 68:90 ve Strakonicích, kterým k výhře pomohla 33 body reprezentantka Škrabalová a postarala se o nejlepší střelecký výkon kola.

Basketbalistky Frisca a VŠ Praha
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

USK vyhrál i přesto, že ještě nemohl nasadit americké opory Whalenovou a Miltonovou-Jonesovou. Ve velmi dobrém světle se však ukázaly dvě zahraniční posily Eldebrinková, která zaznamenala 21 bodů, a Montaňanaová. Španělská reprezentantka si připsala 10 bodů, 8 doskoků, 7 asistencí a 5 získaných míčů. Reprezentantka Burgrová měla v prvním utkání po návratu ze zahraničí za 16 minut hry bilanci 8 bodů a 6 doskoků.

Vysokoškolačky za výhrou vykročily už v první čtvrtině, kterou vyhrály o 20 bodů, když soupeřkám dovolily pouhé čtyři body. Trenér Blažek mohl ve zbytku utkání dát prostor všem hráčkám včetně dalších nových tváří Zrůstové a Nečáskové. Z hráček Slovanky, které měly jen osmnáctiprocentní úspěšnost střelby, se na dvouciferný počet bodů dostala pouze Šípová (11 bodů).

Je nám líto, video expirovalo.
1. kolo basketbalové ligy

Nováček DSK Basketball předváděl v první půli proti Frisku Brno sympatický výkon především v ofenzivě. V obraně však na favorita podle očekávání nestačil a už po půli prohrával o 20 bodů. Na konci to bylo o 52 bodů. Hlavní zásluhu na brněnské výhře měla dvacetiletá reprezentantka Hanušová, která nastřílela 26 bodů a přidala 12 doskoků. Výrazně jí sekundovaly spoluhráčka z reprezentace Hejdová (20 bodů) a nová švédská posila Abdiová (19 bodů).

Trutnovské basketbalistky o své výhře 78:64 nad VŠ Praha rozhodly definitivně až v poslední čtvrtině, v níž se poprvé v zápase dostaly do dvouciferného náskoku. Hostující celek, u kterého absolvoval premiéru v ženské lize kouč stříbrných kadetů z nedávného ME Petr Treml, dlouho držel krok. Opíral se o výkony zkušené pivotky Reisingerové a zahraničních hráček Mirčevové a Tarasovové, které se postaraly o polovinu bodů VŠ.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články