Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Favorité tápou, San Antonio už v sérii s Dallasem prohrává 1:2

New York – Překvapivě mnoho potíží má v prvním kole play-off vítěz základní části NBA San Antonio. Po třetím utkání s Dallasem v sérii prohrává 1:2. Druhé vítězství Mavericks zařídil trojkou zároveň se závěrečným klaksonem Vince Carter, jehož trefa znamenala obrat skóre na 109:108. Dalším favorizovaným týmům se v sobotním programu podařilo alespoň vyrovnat na 2:2. Indiana udolala domácí Atlantu 91:88, Oklahoma zvítězila v Memphisu 92:89 po prodloužení. Suverénně si zatím počíná mistrovské Miami, po výhře 98:85 už vede 3:0 na zápasy. 

José Calderón
zdroj: ČT/AP

Ve třetím utkání série mezi Dallasem a San Antoniem se soupeři vystřídali celkem osmnáctkrát ve vedení. Po nájezdu Manua Ginobiliho 1,7 sekundy před koncem vedli hosté 108:106, ale Mavericks po oddechovém času strhli vítězství na svoji stranu. (VIDEO)

Rozehráli do levého rohu na Cartera, který těžkou střelou v poslední možné chvíli právě přes Ginobiliho rozhodl o vítězství Dallasu. "Nevadí mi vzít na sebe rozhodující střely. Když se netrefím, tak mi nevadí, že se s tím musím vypořádat. Taková mentalita mi asi dost pomáhá," prozradil na sebe sedmatřicetiletý Carter.

Střelcem utkání byl s 29 body domácí Monta Ellis, Dirk Nowitzki přidal 18 a nemuselo mu vadit, že poprvé od roku 2001 v play-off třikrát za sebou nepřekonal hranici dvaceti bodů. Spurs vedl s 22 body Tim Duncan, 19 bodů přidal Tony Parker.

Indiana otočila vývoj utkání s Atlantou v posledních minutách díky šňůře 11:2. K výhře Pacers pomohl 24 body a 10 doskoky Paul George, který se však v úplném závěru modlil, aby trojkový pokus domácího Pera Antiče nespadl do koše. George totiž mohl definitivně rozhodnout, ale sedm vteřin před koncem zahodil oba trestné hody. (VIDEO)

Série mezi Memphisem a Oklahomou je teprve druhou v historii, která nabídla prodloužení ve třech po sobě jdoucích utkáních. K němu vůbec nemuselo dojít, ale Oklahoma v poslední čtvrtině promrhala třináctibodový náskok. (VIDEO)

V nastavení ale měli navrch hosté, jejichž vítězství pojistil trestnými hody Reggie Jackson, autor 32 bodů. Špatný den měli obvyklí lídři Oklahomy Kevin Durant a Russell Westbrook, dali po 15 bodech a dohromady trefili jen jedenáct ze 45 pokusů z pole. Grizzlies, které vedl s 23 body a 11 doskoky Marc Gasol, neproměnili deset trestných hodů. 

Výsledky NBA:

Charlotte - Miami 85:98 (stav série 0:3), Atlanta - Indiana 88:91 (stav série 2:2), Dallas – San Antonio 109:108 (stav série 2:1), Memphis - Oklahoma City 89:92 po prodl. (stav série 2:2) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články