Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Facka pro Barcelonu. Ohromný návrat do utkání k vítěznému konci v Zaragoze nedospěl

Ani druhá šance začít zápas 21. kola španělské ACB ligy nanovo nepomohla basketbalistům Barcelony na půdě Zaragozy. Domácí hráči si v nové hale vybojovali parádní obranou a excelentní druhou čtvrtinou důležité vítězství 85:83, kterým utli vítěznou vlnu Barcelony. Hostující favorité sice v závěru utkání zdramatizovali koncovku, k radostnému obratu by však svoji trojkovou show museli předvést daleko dříve.

Tomáš Satoranský v utkání s Badalonou
zdroj: Profimedia

Basketbalisty po pár odehraných minutách zastavila za stavu 6:4 pro domácí Zaragozu špatně fungující technika. Hráči si tak museli přes 45 minut udržovat tempo alespoň v rámci prodloužené rozcvičky. Tato střelecká pauza prospěla lépe domácímu celku, který si skvělou obranou po návratu do hry vysloužil po první desetiminutovce mírné vedení.

A to hráči Zaragozy navýšili po hluché pasáži Barcelony ve druhé čtvrtině až na dvacetibodový náskok. Nástupem druhého poločasu se však papíroví favorité konečně rozstříleli a tříbodovou smrští Laprovittoli a Kaliniče pomalu náskok snižovali.

Za úspěšným návratem do zápasu stál i dvanáctibodový Jan Veselý. Příliš časté chyby na rozehrávce však katalánský celek stály šanci o obrat stavu ve svůj prospěch. Zaragoza si díky vysokému bodovému polštáři udržela vedení až do poslední sekundy 21. kola ACB ligy a před domácím publikem v nové hale zdolala druhý tým tabulky 85:83. Barceloně tak oplatila porážku z konce roku 2022 a utla její sérii deseti výher v řadě.

Za cenným skalpem domácích stál především výkon kubánského rozehrávače Howard Sant-Roose. Barcelonu naopak znovu podržel svými úspěšnými trojkami Nicolas Laprovittola. Tomáš Satoranský přispěl 7 body a 4 asistencemi.

Výsledek utkání ACB ligy:

Zaragoza – Barcelona 85:83 (19:12, 27:12, 23:30, 16:29)
Nejlepší střelci: Sant-Roos 21, Mara 13, Cruz-Uceda a Yusta po 11 – Laprovittola 28, Kalinič 15, Veselý 12

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články