Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Eurobasket se kvapem blíží. Hráči na něj budou zvát z místa, odkud je Praha jako na dlani

Basketbalový evropský šampionát, který se bude hrát v září i v Praze, můžete sledovat na ČT sport. A zvát vás k zápasům budou sami čeští reprezentanti. V pondělí natáčeli na Kavčích horách upoutávky.

Pokyny zní jednoznačně: "Chytáme míč, otáčíme se na kameru celým tělem a řekneme 'Zažijte to s námi. Eurobasket v Praze živě na ČT sport.'"

Úloha zdá se být snadná. A nakonec vlastně i byla. "Byl jsem moc překvapený, protože jsem nečekal, že budou takhle vytrénovaní na takové natáčení tipu, že nevědí předem, co budou říkat. A byli super," přiblížil režisér Lukáš Staněk.

Obrázky budou nadmíru jímavé. "Protože jsme měli k dispozici eurobasketový míč, rozhodli jsme se, že míč bude putovat Prahou a na konci přiletí hráči do ruky. Ten nám řekne, že se máme dívat na basket v České televizi," nastínil jasnou linku režisér.

Basketbalisté si vychutnali nádherný výhled. "V televizi už jsem několikrát natáčel, ale nikdy ne na střeše s takovým panoramatem, takže super zážitek," podotkl Patrik Auda.

Hráči už mají své zkušenosti. "Když jsme měli mistrovství světa, tak to bylo něco podobného. Dělali jsme upoutávky a rozhovory, takže je to podobné," dodal pivot Ondřej Balvín.

Šampionát v Česku je velká událost a říká si o patřičnou propagaci. "Myslím si, že je důležité pro tenhle Eurobasket toho natočit co nejvíc, protože to samozřejmě může přilákat více lidí do O2 arény nebo pak k televizním obrazovkám," zdůraznil hvězdný rozehrávač Tomáš Satoranský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články