Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Euforie z losu s USA? Já nadšený nejsem. Nechtěl jsem je, přiznal Satoranský

Zatímco jeho spoluhráči z reprezentace byli nadšení, že Češi na mistrovství světa narazí v základní skupině na hvězdný výběr USA, Tomáš Satoranský takovou radost neměl. Na šampionátu se chce totiž rozehrávač Washingtonu hlavně poprat o postup. Do přípravy týmu Ronena Ginzburga se chystá zapojit zřejmě na začátku srpna.

Tomáš Satoranský na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Když v polovině března přisoudil los českému týmu USA, Satoranský nijak nejásal. "Já osobně jsem si to nepřál. Snižuje to šanci na postup, ale chápu to nadšení, že si Češi zahrají proti Američanům," řekl Satoranský.

"Pro mě je to jiné, já proti hráčům NBA hraju každý třetí den. Není to dobré pro naše šance, ale i díky tomu jsme zase v Šanghaji v jednom z nejlepších míst. Bude to první zápas a bude zajímavé, jak se dokážeme oklepat. Další dva zápasy budou nejdůležitější," prohlásil.

Satoranský věří, že v zápasech s Japonskem a Tureckem mají Češi při premiérové účasti na světovém šampionátu v samostatné éře a první od účasti Československa v roce 1982 šanci na postup do dalších bojů.

Co čekat od MS a jaké jsou šance Čechů? Poslechněte si Basketbal fokus podcast:

"Jedeme tam postoupit, šance tam je relativně velká. Proti USA jsou outsideři všichni, to by byla blbost se hádat, že ne. Japonsko je neznámá, obměnili kádr. Mají zkušenější hráče a také Hačimuru, který je odhadovaný mezi top pět v draftu. Bude to těžké utkání a s Turky taky. O postup se porveme s oběma," prohlásil Satoranský.

Bude podle něj také důležité, aby úvodní duel s USA nezanechal na týmu žádné negativní stopy. "Bude důležité, jak se na to psychicky připravíme. Musíme si to užívat, ať se děje, co se děje. To je nejdůležitější. Víme, jak hrají, viděli jsme je na olympiádách a vlítnou na vás od začátku, presují. Oni mohou sestavit deset týmů a budou stejně silní," prohlásil.

V kabině Wizards moc los neprobíral. "Nemyslím, že by to hodně lidí sledovalo. Konverzovali jsme s Bradleym Bealem, který má asi jediný z Washingtonu šanci se tam dostat. Bylo by to hezké, přál bych mu to, protože měl úžasnou sezonu a zasloužil by si to," doplnil Satoranský.

Kdy se osobně zapojí do přípravy reprezentace, o tom se teprve rozhodne. V červenci se totiž bude jednat o jeho další smlouvě v NBA. "Bude záležet na mé situaci během léta, kdy podepíšu nový kontrakt. To budu komunikovat s reprezentací. Pro mě by bylo ideální na začátku srpna, uvidí se podle situace. Měsíc před začátkem akce by to mělo být v pohodě," prohlásil.

Co ukázal v sezoně NBA Satoranský? Poslechněte si Basketbal fokus podcast:

Sám plánuje měsíční volno a v červnu začne individuálně s přípravou. "Je to jiný trénink. Věnuju se jiným sportům, jezdím na kole, člověk si může přípravu udělat jinak a je to příjemný relax. Budu také nějaký čas ve Španělsku, budu pracovat s trenéry, kteří za mnou přijedou. Pak bude příprava na mistrovství světa. Bude to velké léto pro český basketbal," uvedl.

Chce se nadále zdokonalovat a pracovat na odstranění nedostatků. "Chtěl bych se věnovat hře jeden na jednoho, což je v NBA základ pro všechny hráče. Tam bych mohl udělat progres. Také budu pokračovat ve střelbě, otevírá mi to prostor na hřišti," dodal Satoranský.

Na konci července uspořádá na pražské Folimance už čtvrtý ročník kempu pro děti ve věku od osmi do 18 let. I při něm bude v tréninku aktivní. "Bude to zábavný program. Absolvuju celý den s účastníky, což je nejdůležitější. Je třídenní a každý den jsou jiné kategorie. Bude to opět na Folimance, mám k tomu skvělý vztah. Rád bych, aby přijel opět (asistent trenéra Washingtonu) Ryan Richman, a rádi bychom i další nové trenéry," dodal Satoranský.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský je zpět v Česku. Priorita je zůstat v NBA, hlásí před volnem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články