Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Elhotová: Pro diváky to bylo jasné, ale Hradec je nevyzpytatelný

Praha – Kateřina Elhotová se vrátila po mateřské dovolené a byla hlavním motorem USK na cestě za sedmým titulem v řadě. Zazářila zejména ve třetím finálovém zápase, kdy za osmnáct minut na hřišti nastřílela 23 bodů.

Kateřina Elhotová ve finále basketbalového play-off
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Jsem ráda, že jsme to zmákly. Neřekla bych hladce, protože Hradec je nevyzpytatelný tým. Jsou to rychlé tryskomyši a s tím máme problém, tak jsme nechtěly nic podcenit. Jsem ráda, jak to dopadlo. Také mám radost za své ocenění, ale to už je jen taková třešnička na dortu," prohlásila Elhotová.

Při výhře 88:42 sehrála důležitou roli zejména v úvodu, kdy se Pražanky trochu trápily. Ve druhé půlce už byl ale zápas jasnou záležitostí a hráčky mohly začít slavit. "Pro diváka to byl jasný průběh. My jsme si to hlavně chtěly dneska užít, to bylo i heslo trenérky. Myslím, že to účel splnilo. Každopádně bych ale byla raději, kdyby byla soutěž vyrovnanější a finále mělo větší náboj," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Titul je znovu v rukou basketbalistek USK

V zápase se loučila i se spoluhráčkami Laiou Palauovou, Sonjou Petrovičovou a Anete Šteinbergaovou, které již v příští sezoně v Praze působit nebudou. Sama završila už jedenáctou sezonu v USK, i když v té právě skončené stihla jen šest zápasů kvůli listopadovému narození syna. Březnový návrat jí však vyšel lépe, než sama čekala. "Myslím, že to je nad očekávání. Mám z toho radost," připustila Elhotová.

"Já se na to těším od té doby, co jsem otěhotněla. Uvidíme, jak si to sedne, jak budeme vypadat jako tým. Máme docela krátkou dobu na to se sehrát, ale věřím, že fanoušci budou náš šestý hráč na hřišti a že se nám to povede," pronesla a už spěchala za synem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články