Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Elhotová: Měly jsme vyhrát, ale nebyl to náš den

Hradec Králové – Slzy, vztek, lítost, zklamání. To vše se mísilo v českých basketbalistkách po prohře 70:74 s Maďarskem, která rozhodla o tom, že poprvé v historii nepostoupí ze základní skupiny mistrovství Evropy. A to navíc před vlastním publikem. Kapitánka Kateřina Elhotová proto těžko hledala slova. 

Elhotová v rozhovoru s trenérem Benešem
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Tohle měl být náš zápas a je smutné, že si necháme od Maďarek vzít výhru. Dnes jsme měly vyhrát. Já v to věřila. Myslím, že to bylo i vidět. Prezentovaly jsme se basketem, na který se dalo koukat, ale nebyl to náš den," litovala největší hvězda týmu.

Češky dlouho vedly, ve třetí čtvrtině o šest bodů, ale pak nedokázaly uhlídat Noru Nagyovou-Bujdosovou. Ta pěti trojkami poslala Maďarky do vedení, které si už pohlídaly. "Maďarky si to dokážou hezky rozťukat, z toho bychom si měly vzít příklad. My tam naopak měly v závěru hodně nepřipravených střel, zatímco ony bezchybně nacházely volné hráčky," popisovala Elhotová.

Nepovedl se ani tah se zónovou obranou, která sice na chvíli Maďarky zaskočila, ale vzápětí ji znovu trestaly střelami z dálky. "Ani jsme zónu pořádně netrénovaly a v přípravě ji moc nehrály. A v momentě, když jsme do ní šly, tak ony nás rozebíraly střelami z dálky. Takže jsme se ptaly, jestli opravdu hrajeme zónu. Bylo nám řečeno, že když nám dávají trojky do osobky, tak je nebudou dávat do zóny. Evidentně to nevyšlo," naznačila Elhotová, že úplně nesouhlasila s taktikou trenéra Ivana Beneše.

Zklamání z hráček čišelo. Tereza Vyoralová musela kvůli pláči přerušit rozhovor, slzy tekly i z očí dalších hráček včetně pivotky Kii Vaughnové. "Já ji ještě brečet neviděla. Jen to ale ukazuje, jak Kia bere možnost hrát za českou reprezentaci velmi vážně. Opravdu tu s námi chtěla být. Proč by to jinak dělala a chtěla být Češkou. Dala do toho hrozně moc, schopnosti, emoce a moc nám pomohla," chválila Elhotová rodilou Američanku.

Češky tak čeká na šampionátu už jen pondělní zápas se Španělskem, které je hlavním favoritem na titul. "Asi se tomu dá říct rozlučka. Hlavně musíme mít dobrý pocit ze sebe a já si myslím, že ten pocit dobrý s holkama máme i dnes, jen se to nedokázalo dotáhnout do vítězného konce. Vždy zabereme, ale koncovky nám nějak nevychází," litovala. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články