Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Elhotová měla ze hry USK konečně dobrý pocit

Praha - Kolektivní výkon a dobrá obrana - to byly podle Kateřiny Elhotové klíčové faktory výhry basketbalistek USK Praha 56:51 nad Mondeville, která jim zajistila postup do 2. kola Evropské ligy. Zatímco v předchozím průběhu sezony spolupráce českých mistryň často vázla, ve středu prý tým táhl za jeden provaz. "Konečně jsem měla z naší hry a odvedené práce celého týmu dobrý pocit," řekla Elhotová po utkání. "Líbilo se mi, že jsme si půjčily míč v útoku. Ne vždy hrajeme takhle kolektivní basketbal," dodala.

Utkání ZVVZ USK Praha - Mondeville
zdroj: ČTk autor: Vít Šimánek

Na týmu se projevilo, že po minulé porážce od Polkowic, při kterém ve druhé půli zcela vyhořel, došlo k důraznému pohovoru s trenérkou Natálií Hejkovou. Hráčky si vše vyříkaly a proti Mondeville jako by nastoupil jiný tým.

A to především v obraně, která byla nejlepší ze všech 14 zápasů ve skupině. "Neznamená to, že bychom se dřív nesnažily, ale dnes se nám lépe dařilo plnit úkoly. Třeba hrát zónu při jejich vyhazování z autu, což je rozhodilo. Také jsme měly hodně zisků, což nám to trochu usnadnilo," popsala Elhotová.

V minulosti se stávalo, že při střeleckém výpadku nebyly hráčky USK schopny soupeře ubránit a prohrály. Tentokrát však dokázaly ustát i situaci, kdy za sedm minut daly jediný bod. "Byl to hodně těžký zápas. Sice jsme stále vedly, ale ony byly bodově blízko a dvěma trojkami se mohly chytnout. To jsme jim ale nedovolily," těšilo Elhotovou.

Česká reprezentantka věří, že na pátý pokus se USK už povede postoupit přes 2. kolo mezi osm nejlepších týmů soutěže. Nejblíže tomu byly v roce 2011, kdy vyhrály v Tarantu, ale pak doma prohrály o dva body a následně zcela propadly v rozhodujícím třetím utkání. "Tehdy jsme se prostě rozpadly. Nefungovala nám chemie v týmu. Teď něco takového nedopustíme a budeme bojovat jako dnes," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články