Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Elhotová: Až mi bylo Jekatěrinburgu líto. V Praze to byl větší zážitek než v Istanbulu

Istanbul - Ačkoli tentokrát hrála Kateřina Elhotová v týmu basketbalistek ZVVZ USK Praha mnohem výraznější roli, více si užila loňské Final Four Evropské ligy než to letošní. A to nejen kvůli tomu, že tehdy na domácí půdě slavila titul, zatímco nyní z toho byla jen "bramborová medaile". Zklamala ji totiž zejména atmosféra, což souviselo s tím, že do finále nepostoupil domácí tým.

Kateřina Elhotová (vlevo) po prohraném zápase o třetí místo
zdroj: FIBA autor: Ciamillo Castoria

"Bylo to moje druhé Final Four a o mnoho větší zážitek bylo to v Praze. Nejen kvůli tomu, že to bylo doma a že jsme vyhrály, ale i kvůli fanouškům," řekla Elhotová. "Až mi bylo líto holek z Jekatěrinburgu, že se z titulu na palubovce radovaly v podstatě samy. Ale i tak to byl pro mě zážitek a především velká zkušenost, která je k nezaplacení," dodala.

USK se nepovedlo navázat na loňské senzační vítězství. Podle Elhotové to bylo i tím, že hned v semifinále narazily české mistryně na pozdějšího vítěze Jekatěrinburg. "Věřím, že kdybychom začínaly s Fenerbahce, tak by to dopadlo jinak. Ale to je kdyby. Prostě to tak dopadlo. Určitě si však nemyslím, že bychom tu zahrály špatné zápasy. Je to o aktuální formě a štěstí," hodnotila největší česká opora týmu.

Vyrovnanost Final Four dokládá skutečnost, že Orenburg, kterému se před turnajem věřilo nejméně, málem nakonec získal titul, když nad Jekatěrinburgem většinu zápasu vedl a prohrál jen těsně 69:72. "Já to Orenburgu i přála, protože vypadal mnohem lépe jako tým. Rozhodně se mi víc líbil. Jenže pak Diana (Taurasiová) dala ty své zázračné trojky a zvrátila to," prohlásila Elhotová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na basketbalistky USK nakonec v Eurolize zbylo 4. místo

Sama dala v zápase o třetí místo s Fenerbahce 16 bodů a potvrdila tak, že má za sebou nejlepší sezonu kariéry. "Začalo to už loňským mistrovstvím Evropy. Před ním jsem brala antibiotika a nevím, jestli to nezapůsobilo jako doping," řekla v nadsázce Elhotová. "Evropa mi pak vyšla, cítila jsem se dobře a věřila jsem, že si to přenesu do sezony, což se snad povedlo," dodala.

Za důležité ale považuje fakt, že si před klubovou sezonou mohla odpočinout a nabrat energii. "Dřív jsem si moc nepřidávala, protože jsem neměla energii ani chuť. Ta pauza mi pomohla a letos jsem pracovala intenzivněji než předchozí sezony. Přidávala jsem si a posunulo mě to jinam," řekla.

"Věřím, že se mohu někam zlepšovat. Nejhorší je stagnace. Tahle sezona určitě nebyla o tom, že bych zůstala na místě. Toho si cením. Je vidět, že když to chce člověk někam dotáhnout, musí dělat něco navíc," řekla.

Zlepšené výkony jí dokonce vynesly angažmá ve vysněné WNBA, když si ji na kemp pozval úřadující šampion Minnesota. "Letím tam hned druhý den po posledním finále ŽBL, takže už abych začala balit. Zatím jsem to moc neřešila, protože jsem se chtěla plně soustředit na Final Four. V zámoří budu v jiné pozici, budu mít úplně jiné spoluhráčky a bude záležet, jak si sednu s rozehrávačkou. Uvidíme, jak to dopadne," konstatovala.

Po návratu ze zámoří by se měla připojit k téměř nezměněnému týmu USK, který by měl zůstat pohromadě. "Je to jen dobře. Žabiny (Brno) také hrály spolu několik let a pak to přineslo úspěch. Čím déle spolu hrajeme, tak se na hřišti lépe vidíme. Tento tým navíc funguje velmi dobře," řekla Elhotová.

Znovu by tak měla sdílet kabinu i se svou sestrou Karolínou, která v této sezoně zatím sbírala zkušenosti hlavně na trénincích a lavičce při zápasech. "Sestra mi přináší pohodu. Jsme spolu na pokoji. Akorát mě mrzí, že se nemůže více zapojit. Doufám, že v příští sezoně to bude jiné. Byla bych raději, kdyby se dostala na hřiště," dodala Elhotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články