Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Dvojnásobný nejlepší střelec NBA McGrady bude hrát v Číně

Peking – Čínská basketbalová liga přilákala na své palubovky dosud největší hvězdu ve své historii. Jednoroční kontrakt v klubu Čching-tao podepsal sedminásobný účastník All-star game NBA a dvojnásobný nejlepší střelec elitní severoamerické soutěže Tracy McGrady. Není ale vyloučené, že se populární "Tmac" vrátí pomoci některému z týmů NBA pro play-off.

Tracy McGrady v dresu Atlanty
zdroj: Getty Images

Kariéra Tracy McGradyho je bez diskuze už několik let za zenitem. Zatímco v letech 2003 a 2004 ovládl "Tmac" střelecké statistiky NBA, v loňské sezoně nedosáhl ani na průměr šesti bodů na zápas. Loňský ročník strávil McGrady v Atlantě, když pobíral plat na úrovni veteránského minima a na hřišti strávil v průměru jen 16 minut.

V čínské lize může restartovat pohasínající kariéru a navázat na působení jiné bývalé hvězdy NBA Stephona Marburyho, který letos získal s Pekingem Ducks mistrovský titul. Na své webové stránce třiatřicetiletý McGrady prohlásil, že pro něho bude velkou ctí hrát pro čínský lid. O svém kontraktu však žádné podrobnosti neuvedl.

V NBA nastupoval McGrady za Toronto, Orlando, Houston, New York, Detroit a naposledy za Atlantu. Teoreticky by se McGrady mohl do severoamerické soutěže vrátit ještě v tomto ročníku. V Číně končí sezona již v květnu, a tak není vyloučené, že by někdejší obávaný střelec mohl posílit některý z týmů NBA pro play-off.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články