Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Dvacet bodů náskok, přesto zklamání. Opava v Nymburku zažila jízdu jako na houpačce

Praha ‒ Opavští basketbalisté vedli nad Nymburkem už o dvacet bodů a vypadalo to, že favorita hravě porazí. Přesto nakonec prohráli ‒ Nymburk se zmátořil a zvítězil 84:77. Druhé místo v tabulce nadstavbové skupiny A1 si upevnily Pardubice po výhře nad třetím Děčínem 81:65. Ostrava v dohrávce porazila Ústí nad Labem 78:70.

Finálové utkání Českého poháru Nymburk - Opava
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Opavě se v Nymburce extrémně povedla úvodní čtvrtina a i díky pěti trojkám nastříleli soupeři v jeho prvním utkání po smolném vyřazení z Ligy mistrů 31 bodů. Ve druhém hracím období se hosté ujali vedení 38:18 a ještě v poločase vedli o 19 bodů.

Favorit se ale vzchopil a do druhého poločasu vstoupil desetibodovou šňůrou. I když se Nymburk v celém zápase trápil při střelbě zdálky, už v úvodu poslední čtvrtiny překlopil vedení na svou stranu. Strůjcem obratu byl Bryon Allen, autor 21 bodů, šesti doskoků a šesti asistencí, důležitým faktorem bylo i 14 doskoků Petra Bendy. Nejlepším opavským střelcem byl Radim Klečka se sedmnácti body.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice vyzrály v nadstavbě na Děčín

Pardubice něco podobného nepřipustily a proti Děčínu bezpečné dvojciferné vedení z prvního poločasu ještě navýšily. Od listopadové ligové porážky zvítězily nad severočeským obhájcem stříbra už potřetí za sebou včetně poháru.

"Poslední utkání jsme tady prohráli a dostali jsme 101 bodů, takže jsme se hodně bavili o obranné činnosti. Dostali jsme 81 bodů, takže jsme jich 20 ukrojili, to je OK. Rozhodně jsme tady zanechali lepší dojem než minule a máme se od čeho odrazit," prohlásil trenér Děčína Pavel Budínský.

Ve skupině A2 prohrál Prostějov ve Svitavách 68:95 a po deváté porážce za sebou se mu znovu vzdálilo play-off. Orli zvítězili naposledy 12. prosince, Svitavy naopak uspěly popáté za sebou.

Ostravané převzali v Ústí vedení v závěru prvního poločasu a měli převahu na doskoku a v podkošové hře, soupeře přinutili dobrou obranou k 20 ztrátám míče. Domácí snížili ještě pět minut před koncem na 62:64, ale závěr zápasu ovládli hosté vedení trojicí Petr Bohačík, Malcolm Canada a Deshawn Painter.

"Důležité vítězství, pokud chceme ještě pomýšlet na play-off. Myslím, že jsme vyhráli kolektivním výkonem, výbornou obranou, protože jsme nepustili Ústí do jejich útočných závodů s námi. Dostali jsme 31 bodů v prvním poločase, což je fantazie, celkově 70, takže spokojenost," řekl ostravský kouč Dušan Medvecký.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 3. kolo nadstavby:

Skupina A1:

Nymburk - Opava 84:77 (14:31, 35:54, 64:68)

Nejvíce bodů: Allen 21, Meier 17, Welsch 15 - Klečka 17, Bujnoch 16, Blažek a Gniadek po 12.

Pardubice - Děčín 81:65 (24:20, 47:32, 57:44)

Nejvíce bodů: Burnett 17, Švrdlík 16, Wall 10 - Šiška 13, Krakovič 9, Palyza a Ježek po 7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články