Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Durantovo ultimátum: buď půjdou trenér a manažer Brooklynu, nebo já

Ultimátum? Už to tak vypadá. Kevin Durant dal vedení svého klubu Brooklyn Nets jasný vzkaz: pokud u týmu zůstanou trenér Steve Nash a generální manažer Sean Marks, on odejde. Dvojnásobný vítěz NBA, mistr světa a trojnásobný olympijský šampion je údajně nespokojen se sportovním směřováním klubu, za který hraje od roku 2019.

Nets v minulé sezoně vypadli už v prvním kole po jednoznačné porážce 0:4 s Bostonem. Brooklyn navíc v průběhu ročníku vyměnil jinou superhvězdu Jamese Hardena do Philadelphie 76ers.

Už na konci června požádal Durant o výměnu a minulý týden měl jednání s majitelem Jeem Tsaiem. Ten stojí za trenérem a manažerem. "Naše vedení a trenérský štáb mají mou podporu. Uděláme rozhodnutí, která budou v nejlepším zájmu Brooklynu Nets," napsal Tsai na Twitteru.

Téměř přesně před rokem podepsal Durant s Nets čtyřletou smlouvu na 198 milionů dolarů. V příští sezoně by si měl vydělat 42,97 milionu. Zájem o jeho služby už projevily Toronto, Miami a Boston.

Durant je dvanáctinásobným účastníkem Utkání hvězd NBA, čtyřikrát byl králem střelců základní části. V letech 2017 a 2018 získal tituly s Golden State a v obou případech také dostal ocenění pro nejužitečnějšího hráče finále. V roce 2014 byl MVP celé ligy.

Do NBA jej uvedl v roce 2007 jako dvojku draftu Seattle (po přestěhování klubu Oklahoma), v němž strávil před odchodem do Golden State v roce 2016 devět sezon.

V minulém ročníku Durant v 55 utkáních zaznamenal v průměru 29,9 bodu na zápas. V NBA má na kontě v základní části celkem 939 startů s průměrem 27,2 bodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články