Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Durant nasázel Clippers 50 bodů a poslal Golden State do 2. kola play-off

Obhájci titulu Golden State se stali předposledním účastníkem 2. kola play-off NBA. K vítězství Warriors v hale Staples Center nad domácími Los Angeles Clippers 129:110 přispěl zejména Kevin Durant, který si ve vyřazovací fázi posunul osobní střelecké maximum na 50 bodů. Favorizovaný tým ovládl sérii 4:2 na zápasy a v semifinále Západní konference se střetne v repríze loňského finále s Houstonem.

Kevin Durant z Golden State Warriors střílí na koš v utkání play-off s LA Clippers
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Kouč Golden State Steve Kerr se po domácí porážce rozhodl v šestém duelu poslat od úvodního rozskoku na palubovku sestavu bez klasického pivota. Andrewa Boguta tak v základní pětce nahradil Shaun Livingston.

Warriors sice prohrávali v první čtvrtině o deset bodů, ale nakonec ji vyhráli, stejně jako další dvě. Až v té poslední, ve které už odpočívaly opory, Clippers hostující výběr přestříleli.

Durant se už v prvním poločase postaral o 38 bodů. Víc dal v minulosti za stejný časový úsek jen Charles Barkley v roce 1994. Nakonec se Durant stal po rozehrávači Portlandu Damianu Lillardovi druhým basketbalistou v historii NBA, jenž v play-off v postupovém utkání nastřílel minimálně 50 bodů. K nim přidal ještě šest doskoků a pět asistencí. "Jestli to byl můj nejlepší ofenzivní výkon? To nevím. Ještě jsem pár hodně dobrých pozic minul," uvedl Durant.

"Myslím, že přestože nás přeskákali na doskoku, bránili jsme je dobře. Neměli volné trojky, všechny střely jsme jim ztížili a kvůli tomu procento úspěšnosti některých hráčů nebylo vysoké. Třeba Lou Williams dal jen tři střely z 21 pokusů," dodal Durant.

Dvouciferného počtu bodů dosáhli kromě něj už jen spoluhráči. Stephen Curry zaznamenal 24 bodů, Draymond Green si za 16 bodů, 14 doskoků a 10 asistencí připsal pátý triple double v play-off v kariéře.

Domácí Clippers táhl autor 29 bodů Danilo Gallinari, kterému sekundoval nováček Shai Gilgeous-Alexander s 22 body. "Tahle série byla dost bláznivá. U nás v šatně to bylo jako na horské dráze. Po promarněném rekordním vedení ve druhém domácím zápase jsme na tom nebyli moc dobře, stejně jako po porážce v pátém utkání. Soupeř nás dokázal zaskočit, ale popasovali jsme se s tím a proti Houstonu už to bude jiné. Trochu si odpočineme, promluvíme o pár věcech a půjdeme na ně," řekl Curry.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články