Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Durant a Westbrook režírovali výhru Oklahomy nad Lakers

New York - Basketbalisté Oklahomy se pomstili Los Angeles Lakers za nedělní těsnou porážku jasným vítězstvím 131:102. Jeden ze žhavých adeptů na prvenství v základní části NBA si už v první čtvrtině vypracoval dvouciferný náskok, který držel do konce utkání. Kevin Durant a Russell Westbrook nastříleli za vítěze shodně 29 bodů.

Russell Westbrook
zdroj: ČTK/AP

Durant dal alespoň 25 bodů už ve třiceti utkáních po sobě, což je jeho nejdelší série v kariéře. Je to také nejdelší šňůra v zámořské lize od sezony 1986/87, kdy se to Michaelu Jordanovi povedlo čtyřicetkrát v řadě. Lakers prohráli na doskoky jednoznačně 37:60. "Bylo jasné, že do toho půjdou, zvlášť doma. Bojují o první místo v lize, zatímco my ne. Jsou v trochu jiné situaci," komentoval vydařenou odvetu Oklahomy pivot Lakers Pau Gasol, jehož tým prožívá nepovedenou sezonu. (VIDEO)

Chicago přehrálo Houston jasně 111:87, když hosté ani jednou v zápase nevedli. Bulls měli v poločase náskok osm bodů a druhou půli otevřeli šňůrou 16:0. Domácímu Joakimu Noahovi chyběla jediná asistence ke čtvrtému triple double v sezoně (13 bodů, 10 doskoků).

Nejlepším střelcem Chicaga byl s 21 body Mike Dunleavy, i když musel během zápasu na šití poté, co se ve druhé čtvrtině postavil na průraz Chandleru Parsonsovi a dostal loktem do hlavy. Tržnou ránu v obličeji spravilo deset stehů. Dunleavy se ve třetí čtvrtině "pomstil" 18 body. "V každém směru nám nakopali zadky," řekl trenér Houstonu Kevin McHale. Nejlepším střelcem Rockets byl Jeremy Lin s 21 body. James Harden se trápil a dal osm bodů. (VIDEO)

V posledním čtvrtečním utkání Atlanta porazila Milwaukee 102:97. V závěrečné čtvrtině se týmy dvanáctkrát vystřídaly ve vedení, než si Hawks zajistili důležité vítězství šňůrou 9:0. K výhře je vedl Jeff Teague s 22 body. Kyle Korver v poslední části nastřílel 12 ze svých patnácti bodů. Hawks zvítězili na trojky 13:3. (VIDEO)

Výsledky NBA

Atlanta - Milwaukee 102:97, Chicago - Houston 111:87, Oklahoma City - LA Lakers 131:102.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články