Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Durant a Thompson zářili, první semifinále v Houstonu ovládli hráči Golden State

Basketbalisté Golden State vstoupili do finále Západní konference NBA pondělní výhrou 119:106 v hale nejlepšího celku základní části Houstonu. V týmu Warriors střelecky zazářili Kevin Durant a Klay Thompson, kteří se postarali o 65 bodů obhájců titulu. Durant jich dal 37, přesto nebyl nejlepším střelcem zápasu. Ještě o čtyři body více dal v dresu domácích Rockets James Harden, porážku ale odvrátit nedokázal.

Kevin Durant
zdroj: USA Today Sports autor: Adam Hunger

Úřadující šampioni zahájili poprvé od roku 2014 konferenční finále na soupeřově palubovce a v první čtvrtině prohrávali až o devět bodů. Ve druhé se ale Warriors dostali poprvé do vedení a po poločase utkání definitivně rozhodli. Ve třetí dvanáctiminutovce se o 13 bodů kalifornského celku postaral Durant, v úvodu poslední čtvrtiny předvedl osmibodovou sérii pro změnu Thompson.

"Houston? Ten nikdy nezpomalí a nic nevypouští. Musíte proti nim být pořád v pozoru. Kdykoli se mohou chytit zpoza oblouku za tři body. My se jen snažili volit správné střely, trefovat je a dobře bránit. Dostali od nás první direkt a v tom chceme pokračovat i příště," prohlásil Durant.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Golden State vyhráli první semifinále v Houstonu

Houston už nespasil ani Harden. Americký reprezentant se stal prvním hráčem v historii soutěže, který ve třech po sobě jdoucích úvodních zápasech v jednom play-off překonal hranici 40 nastřílených bodů, k nimž tentokrát přidal sedm asistencí. Chris Paul si připsal 23 bodů a 11 doskoků.

Když se Houston nadechl k náporu, odrazil ho Thompson, který celkem nasázel do koše Rockets šest trojek. Stephen Curry zaznamenal 18 bodů a osm asistencí, tahounem vítězů byl ale tentokrát především Durant. "Je jedním z nejlepších střelců v historii NBA. Vím, že je proklatě dobrý, ale můžeme to ustát. Nesmíme ovšem tolik ztrácet balon a nechávat mu tak volné trojky," řekl o Durantovi kouč poražených Texasanů Mike D'Antoni.

"Bylo jasné, že vyřadit je nebude jednoduché, ale nevzdáváme se. Byli už tolikrát v těžkých situacích, které my zatím moc nezvládáme. Špatně jsme je přebírali v obraně, v útoku jsme lehkovážně ztráceli míče a neproměňovali ani snadné dvojtakty. Musíme se zlepšit, a to hlavně po mentální stránce," dodal D'Antoni.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články