Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Duel San Antonia a Oklahomy nabídl dvě prodloužení. Aldridge dal 56 bodů. Je to zvíře, hlásil Popovich

Dvojnásobné prodloužení a dohromady 301 bodů přinesl čtvrteční zápas NBA v San Antoniu. Basketbalisté Spurs nakonec udolali Oklahomu 154:147. Na obou stranách si hráči překonávali osobní rekordy, nejlepší střelec domácích LaMarcus Aldridge zakončil přestřelku s 56 body. Rozehrávač Oklahomy Russell Westbrook si zase vylepšil maximum 24 asistencemi a celkově dosáhl již na 117. triple double v kariéře.

DeMar DeRozan v souboji o míč s Russelem Westbrookem
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Abate

Westbrook k 24 asistencím přidal stejný počet bodů a 13 doskoků. Aldridge, který si na památku odnesl ze hřiště míč, se stal po deseti letech dalším hráčem San Antonia s více než 50 body v jednom duelu, a napodobil tak Francouze Tonyho Parkera.

Gregg Popovich se zase osamostatnil na třetím místě v počtu vítězství v historické tabulce trenérů v lize. A ještě jeden klubový rekord basketbalisté Spurs posunuli: dali všech úvodních 14 trojek a z dálky nakonec skončili s bilancí 16 proměněných z 19 pokusů.

"Je to zvíře. Podržel nás na obou koncích hřiště, hrál už minulou sezonu fantasticky a hraje i teď. Prožil skvělý večer," chválil Popovich Aldridge.

Basketbalisté Denveru si 11. domácí výhrou v řadě pojistili pozici nejlepšího týmu Západní konference. K výhře nad Los Angeles Clippers 121:100 je dotáhl srbský pivot Nikola Jokič, který dosáhl na 21. triple double v kariéře. Blýskl se 18 body, 14 doskoky a 10 asistencemi.

"Další triple double. Ten kluk stále překvapuje a roste," pronesl na adresu svého svěřence kouč Michael Malone. Srbský pivot totiž dosáhl na stejný úspěch i v předchozím utkání v Miami. "Klidně by mohl hrát i NFL, s míčem si vážně rozumí," doplnil.

Výsledky NBA:

Denver - LA Clippers 121:100, Miami - Boston 115:99, Sacramento - Detroit 112:102, San Antonio - Oklahoma City 154:147 po druhém prodl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články