Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Druhý zápas, druhá jasná porážka. KP Brno nestačilo v Eurocupu na turecký Botas

Basketbalistky Brna ve druhém duelu Eurocupu nestačily na domácí palubovce na turecký Botas a prohrály jasně 63:88. V negativním smyslu tak navázal celek z Králova Pole na úvodní debakl od polského Gorzówa 57:93. Další utkání Evropského poháru sehrají Brňanky příští čtvrtek v Izraeli s Ramlou.

Hráčka KP Brno Michaela Stará při útoku
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Hostující hráčky tureckého týmu splnily beze zbytku roli favorita. Opírají se o zahraniční basketbalistky se zkušenostmi z WNBA, mezi nimiž kralovala Kelsey Mitchellová, autorka 33 bodů.

Botas si šel pro vítězství sebevědomým výkonem od začátku. Už první čtvrtinu vyhrál o deset bodů. "Nedali jsme šest sedm vyložených šoupáků a to se proti tak kvalitnímu soupeři musí projevit," litoval trenér Dušan Medvecký laciných chyb svých hráček v úvodu zápasu.

Přesto jeho svěřenkyně po první čtvrtině zabraly a zejména české hráčky odvedly velmi solidní výkon. "Škoda, že se nepřidaly ty ze zahraničí," posteskl si Medvecký.

Kvalita tureckého kádru se naplno začala projevovat po poločase, kdy náskok Botasu pozvolna narůstal až na konečných 25 bodů. "Holky poznaly, jak chutná kvalitní evropský basket," konstatoval Medvecký.

KP Brno - Botas 63:88 (14:24, 30:41, 45:62)

Nejvíce bodů: Stará 19, Dudáčková 11, Andělová a Potterová po 8 - Mitchellová 33, Peddyová a Fagbenleová po 14, Hollingsworthová 12.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články