Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dramatické derby vyznělo lépe pro Žabiny. Ve finále poháru přetlačily KP Brno

Basketbalistky Žabin vyhrály brněnské derby ve finále Českého poháru nad Královým Polem 74:70 a trofej získaly poosmnácté v historii. Navázaly na předminulou sezonu, kdy triumfovaly rovněž pod současným názvem, ostatní vítězství v minulosti slavily jako IMOS Žabovřesky, Gambrinus a Handicap Brno. Královo Pole neuspělo v závěrečném utkání stejně jako vloni proti USK Praha, který se letos soutěže nezúčastnil. V utkání o třetí místo Hradec Králové podle očekávání porazil Slovanku 71:56.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále ČP basketbalistek

Žabiny vybojovaly desáté soutěžní vítězství za sebou a brněnského rivala zdolaly i potřetí v sezoně. Finálový zápas strávily většinou ve vedení, v prvním poločase ale desetibodový náskok ztratily a na přestávku se šlo za nerozhodného stavu 39:39. Pořádající královopolské basketbalistky pak šly maximálně do dvoubodového vedení, ale Žabiny na přelomu třetí a čtvrté části odskočily do dvouciferného trháku (64:50). Domácí tým se ještě vzepjal a snížil na tříbodový rozdíl, ale na obrat už neměl čas.

"Vstup do zápasu nebyl podle našich představ. Postupem času jsme si zvládly vytvářet bodový náskok, ale v důsledku únavy ze včerejšího náročného souboje s Hradcem se nám nikdy nepodařil udržet. Bylo to hodně fyzicky náročné, ale jsem ráda, že jsme výsledek dotáhly do vítězného konce a urvaly osmnáctý titul," uvedla na klubovém webu autorka 11 bodů vítězného týmu Natálie Stoupalová.

K triumfu dovedla Žabiny zejména americká křídelní hráčka Bria Holmesová, autorka 21 bodů a 8 doskoků. V domácím týmu 20 bodů včetně čtyř trojek nastřílela další zámořská opora Natalie Kucowská. KP Brno hrálo finále pohárové soutěže popáté za posledních šest ročníků, uspělo ale jen v roce 2018.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po finálovém zápase Českého poháru basketbalistek

Final Four Českého poháru basketbalistek v Brně:

Finále:

Žabiny Brno - KP Brno 74:70 (22:15, 39:39, 60:50)

Nejvíce bodů: Holmesová 21, Vondráčková 16, Stoupalová 11 - Kucowská 20, Aklová 14, Malíková a E. Kopecká po 11.

O 3. místo:

Hradec Králové - Slovanka 71:56 (23:14, 38:31, 57:45)

Nejvíce bodů: Velichová 19, Effangová 14, Čuperková 12 - Harapesová 11, Hálová, Fučíková a Ondroušková po 10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články