Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dončič předčil v souboji titánů Antetokounmpa a Dallas udolal Milwaukee

Ve šlágru hracího dne v NBA došlo na duel dvou hvězdných hráčů a nakonec se ukázalo, že vítěz minisouboje se bude radovat také z týmového úspěchu. Basketbalisté Dallasu přetlačili Milwaukee 136:132 po prodloužení zejména díky tomu, že si Luka Dončič připsal triple double za 36 bodů, 14 doskoků a kariérní maximum 19 asistencí. Zastínil tak Jannise Antetokounmpa, který zaznamenal 34 bodů, 13 doskoků a pět bloků.

Luka Dončič z Dallasu v akci proti dvojici Jannis Antetokunmpo a Wesley Matthews z Milwaukee
zdroj: ČTK/AP autor: Kevin C. Cox

Slovinský mladík Dončič si připsal triple double s alespoň 30 body už podvanácté v sezoně, což kromě něj v historii ligy dokázali pouze legendární Oscar Robertson a hvězda Houstonu Russell Westbrook. Celkem dosáhl jednadvacetiletý Dončič dvojciferných hodnot ve třech klíčových statistkách už popětadvacáté v kariéře a posedmnácté v ročníku.

V prodloužení, jež si Mavericks vybojovali sedmibodovou šňůrou v závěru základní hrací doby, se navíc mladá hvězda blýskla efektní finální přihrávkou na smeč náhradníka Maxe Klebera. Díky ní se texaský celek minutu a deset sekund před koncem dostal do klíčového čtyřbodového vedení.

Dončičovi sekundoval Dorian Finney-Smith, jenž kromě kariérního maxima 27 bodů doskočil 11 míčů, a Lotyš Kristaps Porzingis s 26 body a 11 doskoky. Bucks vedle úřadujícího nejužitečnějšího hráče ligy Antetokounmpa spoléhali na Brooka Lopeze s 34 body a Khrise Middletona s 21 body a 11 asistencemi.

Lakers padli potřetí v řadě

Třetí porážku za sebou a čtvrtou z pěti utkání na Floridě museli skousnout Los Angeles Lakers, již jistí vítězové Západní konference, kteří podlehli Indianě 111:116. Nestačil jim ani skvělý výkon LeBrona Jamese, jenž poté, co vynechal duel s Houstonem, nasbíral 31 bodů, osm doskoků a sedm asistencí.

Na druhé straně opět zazářil TJ Warren: šestadvacetiletý křídelník nastřílel 39 bodů včetně pěti trojek, když trefil 15 z 22 pokusů, a alespoň třicetibodové hranice dosáhl v Orlandu počtvrté. Pacers kromě něj táhli také rozehrávač Malcolm Brogdon s 24 body a Victor Oladipo, jenž přidal 22 bodů.

Jediným neporaženým celkem v uzavřené "bublině" zůstává Phoenix, který si po výhře 119:112 proti Miami připsal pátý triumf za sebou. Dotáhli ho k němu Devin Booker, jenž zaznamenal 35 bodů a šest asistencí, a Jevon Carter, jenž dosáhl sezonního maxima 20 bodů včetně šesti trojek.

"Bublina je příležitost. A my ji zkrátka využíváme ve svůj prospěch," uvedl Booker. Trenér Monty Williams dodal: "Naši hráči do Orlanda chtěli, teď jen touží dokázat, že jsou zde právem." Heat nestačilo 25 bodů, 10 asistencí a osm doskoků Tylera Herroa ani 25 bodů Duncana Robinsona.

Clippers uspěli i bez Leonarda

Denver proti Utahu uspěl 134:132 po prodloužení, byť se v závěru musel strachovat: Jamal Murray neproměnil 4,2 sekundy před koncem ani jednu šestku a Jazz ještě měli možnost střetnutí zvrátit. Donovan Mitchell, autor 35 bodů a osmi asistencí, se však dostal jen k zoufalému pokusu z půlky.

Ačkoli Kawhi Leonard nenastoupil a Paul George odehrál jen 28 minut a závěr proseděl na lavičce, Los Angeles Clippers zdolali Portland 122:117, i když ještě víc než minutu a půl před koncem ztráceli pět bodů. Spolehnout se mohli na šestici dvouciferných střelců: nejvíc, 21, nastřádal právě hvězdný George.

Blazers nestačilo 29 bodů C. J. McColluma. Damian Lillard si připsal 22 bodů a pět asistencí, ale 18,6 sekundy před koncem neproměnil klíčové dvě šestky.

Výsledky NBA:

Dallas - Milwaukee 136:132 po prodl., Denver - Utah 134:132 po prodl., Indiana - LA Lakers 116:111, Miami - Phoenix 112:119, Portland - LA Clippers 117:122.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články