Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dončič dal proti Miami 42 bodů, na výhru Dallasu to ale nestačilo

Basketbalisté Dallasu v NBA znovu ztratili v boji o play-off. Přestože Luka Dončič zaznamenal 42 bodů, 10 doskoků a osm asistencí, prohráli v Miami 122:129. Po sedmé porážce z posledních deseti utkání drží Mavericks v Západní konferenci první nepostupovou pozici se ztrátou jedné výhry na Oklahomu.

Luka Dončič a Max Strus
zdroj: ČTK/AP autor: Marta Lavandier

Mavericks neuspěli přesto, že stříleli s úspěšností 61 procent z pole a trefili i 14 trojek. Naproti tomu ale zaznamenali jediný ofenzivní doskok. Domácí Heat v utkání vedli až o 18 bodů, už v úvodní čtvrtině jich soupeři nasázeli 44 (44:31). Jejich lídrem byl Jimmy Butler, jenž duel zakončil s 35 body a 12 asistencemi.

"Výhra je výhra. Nelíbí se mi, že jsme soupeři povolili střelbu s úspěšností 61 procent, ale na druhou stranu jsem rád, že i přesto jsme dokázali uspět," uvedl Butler.

Mavericks vyhráli všech předchozích sedm zápasů v sezoně, v nichž měli více než šedesátiprocentní úspěšnost střelby, tentokrát to ale nestačilo a po utkání si opět vyslechli kritiku od kouče Jasona Kidda. "Naše obrana neexistovala. Nebyli jsme schopni soupeře zastavovat," zlobil se. Dončičovi s 31 body sekundoval Tim Hardaway.

Duel sousedů v tabulce Západní konference mezi New Orleans a Los Angeles Clippers vyhráli domácí Pelicans 122:114 a na sedmém místě se přiblížili k soupeři na jediné vítězství a mají zápas k dobru. K hlavním strůjcům úspěchu patřili Brandon Ingram s 36 body a osmi asistencemi a Jonas Valančiunas s 23 body a 12 doskoky. Hostům, kterým citelně chyběl střelec Paul George, nestačilo 40 bodů Kawhiho Leonarda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články