Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Dončič byl téměř všude, Dallas vyhrál těsně nad Golden State

Bylo to drama jaksepatří. Dallas vyzrál na Golden State a porazil ho 116:113. Hvězdou zápasu byl Luka Dončič, který se na vítězství podílel triple doublem za 41 bodů, 12 doskoků a 12 asistencí. Warriors nestačilo 32 bodů včetně pěti trojek hvězdného Stephena Curryho.

Luka Dončič v zápase s Golden State
zdroj: ČTK/AP

Mavericks po skvělém začátku vedli až o 17 bodů, ale utkání zlomili až necelé dvě minuty před koncem, kdy skóre trojkou otáčel Tim Hardaway Jr. Ten nakonec skončil na 22 bodech.

"Chtěl jsem si zahrát proti šampionům a užít si trochu zábavy. Mimo jiné i proto, že jsem naposledy ve finále konference chyběl," řekl Hardaway. Ústřední postavou byl však Dončič, který si připsal pátý triple double v sezoně.

Domácí uspěli i díky zaváhání Curryho, kterému deset sekund před koncem za stavu 115:113 rozhodčí odpískali kroky, když si hledal pozici pro tříbodovou střelu. "Moje hloupost, měl jsem jít do nájezdu. Byl jsem trochu mimo ohledně toho, kolik to je a kolik času zbývá. Chtěl jsem být za hrdinu. Kroky to podle mě nebyly, ale kdo já jsem, abych o tom mluvil?" řekl nejužitečnější hráč letošní finálové série.

Randle parádně oslavil narozeniny

Jasný průběh měl naopak zápas v Detroitu, kde New York dominoval 140:110. Hvězdou duelu byl s 36 body a sedmi doskoky za 31 odehraných minut Julius Randle, který v den svých 28. narozenin přidal také pět asistencí.

"Od začátku hrál hodně agresivně a chytil parádní rytmus. Vždycky hraje výborně bez míče a dneska ho spoluhráči nacházeli," pochvaloval si trenér Tom Thibodeau.

Pistons vedl s 19 body Isaiah Stewart. Bojan Bogdanovič i Marvin Bagley zůstali pouze na 13 bodech. Chorvatský střelec se dostal za 20 minut pouze k šesti střelám. Detroit neporazili Knicks od ledna 2020.

Los Angeles Clippers zdolali 118:112 domácí Portland, kterému nepomohlo ani ofenzivní řádění Anferneeho Simonse, jenž zaznamenal 37 bodů včetně devíti trojek. Hosté prohrávali po třech čtvrtinách o 13 bodů, ale závěrečnou část ovládli 36:17. "Chytili se a my je nebyli schopní zastavit. Prostě se to najednou otočilo a bylo jich plné hřiště," uvedl Simons.

Clippers chyběli Paul George i Kawhi Leonard a domácím Damian Lillard. Vítězný tým táhl autor 32 bodů Norman Powell, který do letošního února hrál právě za Portland. Zazářil hlavně v poslední čtvrtině, v níž dal 22 bodů.

"Když vás někdo vymění, chcete se pak proti němu ukázat. Myslím, že v prvním poločase byl trochu přemotivovaný. V druhé půli pak dal 24 bodů," chválil Powella trenér Clippers Tyronn Lue.

Dalším lídrem vítězů při absenci Johna Walla byl Reggie Jackson, který zaznamenal 24 bodů a 12 asistencí.

Výsledky NBA

Dallas - Golden State 116:113, Detroit - New York 110:140, Portland - LA Clippers 112:118.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články