Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Domácí tým kraloval i pošesté. Čtvrtfinále mezi Opavou a Děčínem rozhodne až sedmé utkání

Poslední semifinalista play-off nejvyšší soutěže basketbalistů bude znám až v nejzazším možném termínu. Opava totiž porazila Děčín 84:74, a série proto za stavu 3:3 vyvrcholí ve čtvrtek na severu Čech.

Obě mužstva si ve čtvrtfinále drží výhodu domácího prostředí. Slezané nicméně museli o odvrácení děčínského "mečbolu" bojovat až do konce.

Ve druhé čtvrtině prohrávali až o 11 bodů, ale do poločasu dokázali snížit na 45:47. Ve třetí části se ještě vedení přelévalo, ale závěrečnou čtvrtinu začali domácí trojkami Kouřila s Klečkou a těsný náskok už udrželi.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava doma porazila Děčín a vynutila si ve čtvrtfinále rozhodující zápas

"Děčín vstoupil do zápasu velmi dobře, hrál výborně v útoku, hráči si vyměňovali rychle míč a přesně zakončovali. Pro nás bylo výhodou, že jsme do poločasu skóre vyrovnali a postupně získávali převahu. Byl to typický duel play-off, bojovalo se o každý centimetr palubovky," řekl opavský trenér Petr Czudek.

Jeho protějšek Tomáš Grepl uvedl, že nemá svému týmu moc co vytknout. "Úvod jsme zvládli výborně, ale bohužel až desetibodový náskok jsme už do poločasu ztratili. Domácí nás přeskákali, a to byl hlavní důvod naší porážky. Předpokládal jsem, že série bude o sedmi zápasech, což se naplnilo," prohlásil Grepl.

Nejlepším střelcem utkání byl hostující Šiška s 20 body, domácí Šiřina dal 17 bodů.

V semifinále NBL už jsou Nymburk, Olomoucko a Svitavy.

Čtvrtfinále play-off ligy basketbalistů - 6. zápas:

Opava - Děčín 84:74 (18:26, 45:47, 64:61)
Nejvíce bodů: Šiřina 17, Kouřil 15, Klečka 13, Gniadek a Bujnoch po 11 - Šiška 20, Autrey 12, Krakovič a Ježek po 11, Carlson 10. Stav série: 3:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články