Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Domácí basketbal zůstane ochuzen o Houškovo umění. Bývalý reprezentant ukončil kariéru

Končí velká persona domácího basketbalu. Šestatřicetiletý Pavel Houška se už na palubovce neobjeví. Někdejší reprezentant, který byl dvakrát vyhlášen nejužitečnějším ligovým hráčem a získal čtyři tituly s Nymburkem, ukončil kariéru.

Pavel Houška
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Poslední dvě sezony strávil v Ústí nad Labem, dříve hrál také za Děčín. Ve Slunetě přitom měli velký zájem o to, aby Houška pokračoval. "

"Jeho sezona byla famózní, podle mě jedna z jeho nejlepších v kariéře vůbec. Ale rozhodl se už pro civilní zaměstnání a my to musíme respektovat. Pavlovi děkujeme za vše, co pro náš klub udělal. Český basket přichází o obrovskou osobnost," řekl generální manažer ústeckého klubu Tomáš Hrubý serveru iDNES.cz.

Houška bude pracovat jako tajemník na univerzitě v Ústí. S Děčínem vybojoval v lize jednu stříbrnou a tři bronzové medaile.

"Měl jsem možnost poznat řadu skvělých hráčů, trenérů a lidí napříč celou naší společností. Někteří jsou po mém boku dodnes a stali se mými nejlepšími přáteli. Každý klub, kterým jsem prošel, mi něco dal, v každém jsem hrál rád a na každý budu v dobrém vzpomínat," uvedl Houška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články