Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dohoda v nedohlednu, NBA zrušila zbytek přípravných zápasů

New York - Vedení NBA zrušilo kvůli trvající výluce i zbývající přípravné zápasy a po úterní schůzce v New Yorku dalo také nové ultimátum. Pokud se hráči a majitelé klubů nedohodnou na nové kolektivní smlouvě do pondělí 10. října, basketbalová liga přijde minimálně o první dva týdny nové sezony. Ta má začít i s českým nováčkem Janem Veselým 1. listopadu.

Basketbal
zdroj: ČTK/AP

Výluka v NBA trvá už tři měsíce a úterní čtyřhodinová schůzka v Manhattanu žádný velký posun nepřinesla. Komisionář soutěže David Stern proto novinářům oznámil, že zrušeny budou i zbývající z plánovaných 114 přípravných duelů. A stanoven byl nový termín.

"Nebyli jsme schopni učinit pokrok, ve který jsme doufali, a proto už nešlo pokračovat v jednání. Pokud nedojde k dohodě do příštího pondělka, nebudeme mít jinou možnost než odvolat první dva týdny sezony," prohlásil Stern.

Předchozí kolektivní smlouva vypršela 1. července. Hlavními problémy k uzavření nové dohody jsou způsob přerozdělení příjmů ve výši 4,3 miliardy dolarů, nastavení platového stropu nebo podmínky kontraktů. Dosud si hráči mezi sebe rozdělovali 57 procent, což však majitelé chtějí změnit, neboť to jejich kluby táhne ke dnu.

Zatím poslední výluka zasáhla NBA v ročníku 1998/99. Tehdy místo tradičních 82 zápasů odehrál každý klub ve zkrácené základní části jen padesát utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články