Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Do play-off basketbalového ME jde Litva, Srbsko i Španělsko

Vilnius – Na mistrovství Evropy basketbalistů se ve večerních zápasech rozhodovalo o postupujících týmech do play-off. Mezi vyvolenými nebude chybět Litva, která zvítězila před kulisou 11 tisíců fanoušků ve vyprodané vilniuské aréně nad Německem 84:75 a připravila soupeře včetně hvězdného šampiona NBA Dirka Nowitzkého o šanci zahrát si příští rok na OH. Němci potřebovali vyhrát alespoň o 11 bodů, ale Litvu už sedmnáct let neporazili a nepomohl jim k tomu ani pětadvacetibodový příspěvek jiného hráče NBA Chrise Kamana.

Basketbal
zdroj: ČTK/AP

Španělští obhájci titulu vysokou výhrou 96:69 ukončili neporazitelnost Francie, která dnes nechala odpočívat své největší hvězdy Tonyho Parkera a Joakima Noaha. Španělé vyhráli osmifinálovou skupinu E a v prvním kole play off narazí na Slovinsko, nebo Finsko. Francouzi se ve čtvrtfinále utkají s Řeckem.

Vicemistři Evropy Srbové si zajistili postup nejtěsnějším vítězstvím 68:67 nad vicemistry světa Turky, pro které naopak turnaj skončil a mají jistotu, že budou chybět na olympijských hrách v příštím roce. V Londýně budou startovat finalisté ME, další čtyři týmy budou hrát dodatečný celosvětový kvalifikační turnaj o tři místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články