Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Do nominace basketbalistek se nevešla Pochobradská

Praha - České basketbalistky v úterý odjedou na mistrovství Evropy do Rumunska a Maďarska bez Kláry Pochobradské. Pivotka Hradce Králové se nevešla do závěrečné dvanáctičlenné nominace. Trenér Lubor Blažek tak bere na šampionát téměř totožnou sestavu jako před dvěma lety; chybí jen pivotka Petra Kulichová, místo níž pojede na svou první velkou akci Kamila Štěpánová.

Podkošová hráčka působící ve francouzské lize dosud několikrát neprošla zužováním nominace, tentokrát už od trenéra Blažka kvůli absenci Kulichové dostala důvěru.

"Do nominace se nedostane Klára Pochobradská. Důvod je jasný. Zužování na pozicích křídel nejde, protože v současné době Katka Elhotová je nemocná a máme tam i další nějaké nemoci. Pozici dvojek a trojek není možné dál oslabovat. Na čtyřku potřebujeme Janu Veselou," vysvětlil Blažek.

Kromě Pochobradské vypadly ze širší nominace také Kateřina Sedláková (Valosun Brno), Petra Záplatová (VŠ Praha), Barbora Kašpárková (IMOS Brno), Beáta Adamcová (Valosun Brno) a Kateřina Nováková (VŠ Praha).

Češky odjedou na šampionát do Temešváru v úterý, ve čtvrtek je čeká úvodní utkání s Černou Horou. V základní skupině mají také Francii, Ukrajinu a domácí Rumunsko.

Konečná nominace basketbalistek na ME:

Rozehrávačky: Kateřina Bartoňová (Piešťanské Čajky/SR), Veronika Bortelová (Nymburk).

Křídla: Kateřina Hindráková, Michaela Stejskalová (obě IMOS Brno), Tereza Pecková (Valosun Brno), Romana Hejdová (Angers/Fr.), Kateřina Elhotová, Tereza Vyoralová, Jana Veselá.

Pivotky: Ilona Burgrová, Alena Hanušová (všechny USK Praha), Kamila Štěpánová (Landes/Fr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články