Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Do mešity i na masáž. Basketbalistky relaxovaly před Španělskem

Ankara - České basketbalistky mají za sebou volný den na mistrovství světa v Ankaře. Během něj v rámci odpočinku navštívily největší ankarskou mešitu Kocatepe a věří, že jim to přinese štěstí stejně jako před dvěma roky během olympijské kvalifikace. Tehdy české basketbalistky vybojovaly postup na hry v Londýně, nyní doufají ve výhru nad Španělskem a postup do čtvrtfinále turnaje v Istanbulu. Přímý přenos utkání sledujte v úterý od 15:05 na ČT sport a našem webu.

"Byly jsme v této mešitě před dvěma roky v rámci předolympijského turnaje," zavzpomínala pivotka Ilona Burgrová. Zbytek kádru dal přednost odpočinku na hotelu a péči maséra Ladislava Buriana.

"Nejel celý tým, takové věci nenařizuji. Já chtěl udělat změnu prostředí a kdo chtěl, mohl jet se mnou. Ostatní holky zůstaly na hotelu a zašly za masérem," uvedl trenér Blažek. "Já si takovým výletem určitě odpočinu, je to příjemná změna, dosud jsme trávili čas jen v hale, na hotelu a u videa," dodal Blažek.

I na hráčky duchovní místo dýchlo klidnou atmosférou. Burgrová se stejně jako ostatní hráčky před vchodem do mešity vyzula a nasadila si kapuci nahrazující klasický muslimský šátek. Ctily tak, že žena nesmí vstoupit do mešity s odhalenými vlasy a krkem.

Následně se přesunuly na prohlídku ankarského hlavního bulváru a zpět za zbytkem týmu na hotel, kde už se naplno koncentrovaly na úterní utkání s mistryněmi Evropy ze Španělska.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky se připravují na Španělky
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články