Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do finále východní konference vstoupilo vítězně Miami

Miami (USA) - Basketbalisté Miami porazili v domácím prostředí Boston 93:79 a vedou ve finále Východní konference NBA 1:0. O výhře floridský celek po vyrovnaném poločasu rozhodl v třetí čtvrtině.

Miami - Boston
zdroj: ČTK/AP

Miami mělo lepší vstup do zápasu, po první čtvrtině vedlo 21:11. Boston se v druhé části zlepšil v útoku, a tak bylo v poločase skóre vyrovnané 46:46.

Třetí část však domácí vyhráli 26:15 a ve zbytku zápasu si už udržovali bezpečný dvouciferný náskok. V rozhodující čtvrtině nastřílel Dwyane Wade deset ze svých 22 bodů, nejlepším střelcem zápasu byl jeho miamský spoluhráč LeBron James, který k 32 bodům přidal 13 doskoků.

"Ve třetí části jsme si nechali utéct zápas. Moc jsme spěchali. Vůbec jsme se nedostali do rytmu a v útoku jsme nepočkali na druhé či třetí možnosti zakončení," prohlásil trenér Bostonu Doc Rivers.

Obrana Miami udržela úspěšnost střelby Bostonu na 39 procentech. Heat navíc zblokovali 11 protivníkových střel, což je jejich týmové maximum v letošním play-off. Celtics si připsali jediný blok a na doskoky prohráli 33:48. Boston vedl s 23 body a deseti doskoky Kevin Garnett, 16 bodů a devět doskoků přidal Rajon Rondo. Zato Paul Pierce trefil jen pět z 18 střel a Ray Allen dokonce jen jediný ze sedmi pokusů z pole.

První zápas finále východní konference:

Miami - Boston 93:79.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články