Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do brněnského basketbalu finančně vstupuje tituly ověnčený trenér Blatt

Do brněnského basketbalového klubu mmcité1 majetkově vstoupil hvězdný izraelský trenér David Blatt. Jeho společnost True Player Group (TPG) získala v posledním týmu základní části uplynulé sezony padesátiprocentní podíl. 

LeBron James v objetí s trenérem Davidem Blattem
zdroj: ZUMA autor: Curtis Compton

Brněnský basketbal tím spojil svoji budoucnost s koučem, který v kariéře vyhrál mistrovství Evropy s reprezentací Ruska (2007) a Evropskou ligu s Maccabi Tel Aviv (2014) či dovedl Cleveland se superstar LeBronem Jamesem do finále NBA (2015). Je pětinásobným izraelským šampionem a vyhrál i italskou či adriatickou ligu, s ruským národním týmem získal i bronz na olympijských hrách (2012).

Naposledy vedl v Řecku Olympiacos, kde skončil v říjnu pár měsíců poté, co oznámil, že trpí roztroušenou sklerózou. Jak uvedl na webu NBL generální manažer Brňanů Michal Jimramovský, společnost TPG, která se specializuje na rozvoj mladých hráčů, hledala v Evropě vhodný klub působící ve větším městě s dobrým dopravním spojením.

"Pro TPG je vstup do našeho klubu zajímavý, protože jsou si vědomi obrovského potenciálu - hráčského, fanouškovského i byznysového," doplnil trenér Brňanů Lubomír Růžička. Právě rozhovor někdejšího reprezentačního asistenta s izraelským koučem českého národního týmu Ronenem Ginzburgem byl prý na počátku transakce.

Je nám líto, video expirovalo.
Blatt chce pozvednout brněnský basketbal

Bývalý svitavský trenér Růžička se svěřil, že cítí v Brně velký potenciál. "Ve městě jsou stovky sportujících kluků od 8 do 18 let, má nádhernou historii, budeme hrát v příjemné hale (nově ve Vodově ulici) a bavili jsme se o tom, jak by tomu šlo ještě víc pomoct. A vznikl nápad spojit se s True Player Group, která zatím působila převážně v Izraeli," vypověděl Růžička.

Cílem je opustit spodní patra tabulky a vybudovat v Brně basketbalovou baštu, z níž by hráči mohli odcházet do kvalitních zahraničních soutěží. Nynější kádr tvoří osm hráčů včetně nové posily Viktora Půlpána, třiadvacetiletého reprezentačního rozehrávače, a dvou dorostenců. Klub chce doplnit mužstvo hlavně ze zahraničí.

"Naším cílem teď bude Brno postupně posunout na vyšší příčky a využijeme k tomu i znalosti nových majitelů týkající se rozvoje hráčů či managementu. Budeme chtít oslovovat nejen největší české talenty, ale i hráče evropské úrovně z jiných zemí, kterým představíme náš program s možností přestupu do klubu z velkých evropských soutěží," konstatoval Jimramovský. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články