Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Desetizápasovou vítěznou sérii Miami ukončil Detroit

Miami - Vítěznou sérii šampionů NBA z Miami ukončil po deseti zápasech Detroit. Basketbalisté Pistons vyhráli na palubovce nejlepšího týmu ligy z posledních dvou let 107:97 a upevnili si šesté místo v pořadí výrazně slabší Východní konference. Detroit má bilanci osmi výher a deseti porážek, druhý tým "východní" tabulky Miami 14:4.

Miami - Detroit
zdroj: ČTK/AP

Hru Detroitu v úterý zdobil týmový výkon, protože hned sedm hráčů nasbíralo nejméně deset bodů. Jeden z nich Andre Drummond se blýskl i 18 doskoky. "Byla to spousta dobrých výkonů od spousty hráčů," konstatoval trenér Detroitu Maurice Cheeks. Naopak Miami citelně chyběl rozehrávač Dwyane Wade, jenž má problém s kolenem. Při jeho absenci byli nejlepšími střelci domácích LeBron James a Michael Beasley shodně s 23 body. S úspěšností 44 procent sehráli domácí nejhorší zápas sezony. "Oni trefovali, my ne," prohlásil realisticky James.

Nejdelší vítěznou sérii tak nyní v lize drží Oklahoma. Osmý úspěch zaznamenal tým kolem Kevina Duranta v Sacramentu proti Kings. Výhře hostů 97:95 nezabránil heroický výkon Isaiaha Thomase v poslední čtvrtině, v níž domácí rozehrávač nastřílel 21 bodů. Celkem jich dal 24, hvězda soupeře Durant 27, k tomu přidal 11 doskoků. Sacramento nebylo daleko od výhry, ačkoliv hrálo bez zraněného lídra týmových statistik ve střelbě a doskakování DeMarcuse Cousinsa.

Ještě těsnější koncovku měl zápas mezi Philadelphií a Orlandem, který skončil až po dvojím prodloužení výhrou domácích Sixers 126:125. Dvěma nejlepšími střelci utkání přitom byli orlandští Arron Afflalo (43 bodů) a Glen Davis (33). Zápas měl i další statistickou zajímavost, vůbec poprvé v jednom utkání NBA zaznamenali triple double dva ligoví nováčci - o deset minut delší hrací dobu využil domácí Michael Carter-Williams k zisku 27 bodů, 12 doskoků a 10 asistencí, v dresu Orlanda Victor Oladipo předvedl 26 bodů, 10 asistencí a 10 doskoků.

Výsledky NBA:

Boston - Milwaukee 108:100, Brooklyn - Denver 87:111, Dallas - Charlotte 89:82, Golden State - Toronto 112:103, Memphis - Phoenix 110:91, Miami - Detroit 97:107, Philadelphia - Orlando 126:125 po druhém prodl., Sacramento - Oklahoma City 95:97.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články