Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

DeRozan zaznamenal 40 bodů a režíroval obrat Toronta v Miami

Miami - Demar DeRozan, hvězdný rozehrávač Toronta, nastřílel ve druhém utkání NBA za sebou alespoň 40 bodů a pomohl kanadskému celku k dalšímu vítězství, tentokrát 101:84 v Miami. Raptors i díky němu otočili v této sezoně už devatenácté utkání, ve kterém prohrávali dvouciferným rozdílem. Domácí Heat stále drží osmou postupovou příčku.

DeMar DeRozan (vpravo) během duelu v Miami
zdroj: USA Today Sports autor: Steve Mitchell

Olympijský vítěz DeRozan navázal na úterní utkání s Chicagem, jemuž nastřílel 42 bodů. Ve čtvrtek dal jen o dva méně, přitom si výrazně polepšil v úspěšnosti střelby. Na 40 bodů potřeboval 25 střel, ze kterých 14 trefil, a proměnil také 12 z 13 trestných hodů.

"Jen jsem se pokoušel být stále agresivní, ale nesnažil jsem se jen dávat body, ještě víc jsem se zaměřil na práci na obranné polovině," řekl DeRozan. "Vstup do utkání se nám nepovedl, ale postupně jsme se do toho dostali a hráli to, co jsme chtěli," komentoval návrat do zápasu, ve kterém Raptors nabrali v první čtvrtině až patnáctibodové manko.

Potvrdili však svou pozici nejlepšího týmu v lize, co se obratů skóre týká. "Je to ukázka toho, že nikdy nic nevzdáváme a dáváme do toho srdce," vysvětlil kouč Dwane Casey. "Zatím se nám i po třeba špatném začátku nakonec daří najít cestu k vítězství. Mou prací je jen nalézt pět hráčů, kteří to zařídí," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Dallas přetlačil v koncovce LA Clippers, zářil Barnes

Ústřední postavou duelu mezi Dallasem a Los Angeles Clippers byl domácí křídelník Harrison Barnes, který si připsal 21 bodů. Mavericks po výhře 97:95 částečně snížili ztrátu na osmou příčku zaručující play-off. Hosté zůstávají pátí a vyřazovací fáze jim pravděpodobně neunikne. 

Memphis prohrál na palubovce San Antonia 90:97. Nejlepším střelcem vítězů byl LaMarcus Aldridge s 23 body, basketbalisté Spurs tak i nadále stíhají vedoucí tým Západní konference Golden State, za kterým zaostávají o dvě výhry.

Nejhoršímu mužstvu ligy Brooklynu se poprvé v sezoně podařilo vyhrát dvě utkání za sebou. Po těsném triumfu nad Detroitem (98:96) deklasovali Nets jiného outsidera Phoenix 126:98.

NBA:

Brooklyn - Phoenix 126:98, Dallas - LA Clippers 97:95, Miami - Toronto 84:101, Portland - New York 110:95, San Antonio - Memphis 97:90.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články