Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Denver ve šlágru NBA porazil Clippers, hostům nepomohlo ani 30 bodů Leonarda

Basketbalisté Denveru zvládli souboj předních týmů Západní konference a vrátili se na druhou příčku. Nuggets totiž před svými fanoušky zdolali 114:104 Los Angeles Clippers, kteří se propadli v tabulce na páté místo. Domácí táhl pivot Nikola Jokič s 20 body, 15 doskoky a šesti asistencemi. Hostům nebylo nic platných 30 bodů Kawhiho Leonarda.

Kawhi Leonard v utkání s Denverem
zdroj: USA Today Sports autor: Isaiah J. Downing

Clippers prohrávali v hale Pepsi Center ve druhém poločase až o 20 bodů. Necelou minutu a půl před koncem se ale přiblížili na šest bodů.

Následně se vyfauloval rozehrávač a obranný specialista Patrick Beverley, což se nelíbilo kouči Docu Riversovi. Proto se pustil do debaty s rozhodčím a ten ho po dvou technických chybách vyloučil.

"Trenéři mohou ztratit svůj vnitřní klid, stejně jako rozhodčí. Není debat o tom, že nebyl důvod, abych byl vyloučen," řekl Rivers.

Hráči Denveru všechny čtyři trestné hody proměnili a necelých 24 hodin po domácí porážce s Clevelandem získali 27. vítězství v sezoně.

Sedm z deseti hráčů Denveru dosáhlo na dvouciferný bodový zisk, v dresu hostů se o většinu bodů postaralo při absenci zraněného Paula George tradiční trio.

Leonardovi sekundoval Lou Williams s 26 body a Montrezl Harrell s 25. Nikdo další se už přes deset bodů nedostal.

San Antonio smazalo v Torontu osmnáctibodovou ztrátu a zdolalo obhájce titulu 105:104. DeMar DeRozan se při návratu do Air Canada Center blýskl 25 body. Spurs vedl s 21 body a 14 doskoky Serge Ibaka.

Kyrie Irving se vrátil po zranění ramena a dvou měsících do sestavy Brooklynu a 21 body přispěl k výhře nad Atlantou 108:86. Proměnil deset z 11 pokusů.

Deváté vítězství v řadě slaví Utah po triumfu 127:116 na palubovce Washingtonu, naopak sérii porážek o osmý zápas prodloužil nejlepší tým uplynulých let z Golden State. Warriors, kteří předchozích pět sezon byli vždy ve finále a slavili tři tituly, prohráli o 20 bodů v Memphisu.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Brooklyn - Atlanta 108:86, Denver - LA Clippers 114:104, Memphis - Golden State 122:102, New York - Miami 124:121, Phoenix - Charlotte 100:92, Toronto - San Antonio 104:105, Washington - Utah 116:127.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články