Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Denver deklasoval Krejčího Atlantu a osamostatnil se na čele Západní konference

Obhájci titulu z Denveru si po návratu rozehrávače Jamala Murrayho hladce poradili 142:110 na domácí půdě s basketbalisty Atlanty. Vít Krejčí odehrál v poraženém celku 25 minut a přispěl třemi body, pěti doskoky a dvěma asistencemi. Denver vede Západní konferenci s náskokem jedné výhry na Minnesotu a dvou na Oklahomu City.

Denveru se vrátil do sestavy klíčový rozehrávač Jamal Murray a Nuggets nedali Atlantě sebemenší šanci. Od začátku diktovali rytmus hry a postupně navyšovali skóre až na konečný rozdíl 32 bodů. Nikola Jokič znovu zapsal triple double za 19 bodů, 14 doskoků a 11 asistencí. Murray stihl 16 bodů.

Hlavní rozdíl v zápase udělala lavička Denveru, která přehrála náhradníky Atlanty 58:24. Hawks nepomohl ani Krejčí, který proměnil ve druhé čtvrtině těžkou trojku přes obránce, ale to už soupeř vedl dvouciferným rozdílem. Následně byl po útočném doskoku pod košem zblokován a další trojku po fintě neproměnil.

"V útoku jsme hráli celkem dobře. Mohli jsme ze začátku proměnit více střel, ale v útoku nebyl problém. V obraně jsme soupeři dovolili koše z protiútoků a pak je to těžké, když se musíte soustředit na Jokiče," řekl trenér Atlanty Quin Snyder.

Atlanta má už jisté předkolo play-off, v němž se utká s Chicagem. V posledních čtyřech zápasech základní části by ale potřebovala vyhrát o dva zápasy více než Bulls, aby se dostala v tabulce před něj a předkolo hrála doma, což by jí dalo větší šance na postup.

Los Angeles Lakers uspěli 116:97 nad Clevelandem a připsali si čtvrté vítězství za sebou. Z osmé pozice v Západní konferenci tak stále drží šanci na přímý postup do play-off, na šestý Phoenix ztrácejí jedinou výhru. Cleveland nevyužil možnost dotáhnout se na druhý tým východu Milwaukee.

Lakers, kteří zápas rozhodli šňůrou 19:0 ve třetí čtvrtině, se mohli opřít o své hlavní hvězdy. D'Angelo Russell trefil šest trojek a celkem dal 28 bodů. LeBron James přidal 24 bodů a 12 asistencí a Anthony Davis měl 22 bodů, 13 doskoků a šest doskoků. Lídr Clevelandu Donovan Mitchell nasbíral tentokrát jen 10 bodů.

"Vyhráli jsme už devátý z posledních deseti zápasů, přesto nás to tabulkou skoro nikam neposunulo. Jen to ukazuje, jak je Západní konference vyrovnaná a těžká. Ale my si věříme, ať už půjdeme do play-off z jakékoli pozice," řekl Davis.

Výsledky NBA

Brooklyn – Detroit 113:103, Denver – Atlanta 142:110 (za hosty Krejčí 3 body, 5 doskoků, 2 asistence), LA Lakers – Cleveland 116:97, Memphis – Philadelphia 96:116.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články