Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Děčín v repríze semifinále deklasoval Prostějov 74:51

Děčín - Basketbalisté Děčína suverénně vyhráli předehrávku 4. kola NBL nad Prostějovem 74:51. Úřadující vicemistři uspěli v repríze semifinále z minulého ročníku, v němž ukončili prostějovskou sérii pěti finálových účastí a sami premiérově prošli po výhře 3:2 na zápasy do boje o titul.

Prostějov nerozehrál novou sezonu vůbec dobře. Na kontě má pouze pondělní vítězství v Ústí nad Labem (91:73), k němu si připsal už třetí porážku. V Děčíně bylo s Orly zle od první čtvrtiny, v níž dali jen čtyři body proti 20 soupeřovým. Konečných 51 nastřílených bodů je negativní rekord začínající sezony.

"Vlétli jsme do utkání raketově, měli jsme výbornou obranu, začali jsme trefovat střely, byla paráda se na to koukat. Byl to velmi překvapivý začátek, proti Prostějovu z říše snů," řekl domácí kouč Pavel Budínský. "I v druhém poločase jsme pokračovali v naší obraně. Myslím, že střelci Prostějova měli dneska těžkosti dostat se do střeleckých pozic," dodal.

Zatímco v pondělí Hanáci v Ústí trefili 14 tříbodových střel, v Děčíně bez čerstvě zraněného Jana Tomance jim propadl obroučkou jediný ze 17 pokusů. To soupeř se trefil z dálky dvanáctkrát, čtyři trojky dal Luboš Stria, s 20 body nejlepší střelec zápasu. Děčín po úvodní jednobodové porážce v Kolíně vyhrál podruhé za sebou.

"Bylo to podobné jako náš zápas včera v Ústí, akorát jsme byli na opačné straně. Začátek nám vůbec nevyšel, vyšel Děčínu, to byly myslím tři trojky v řadě. Velká euforie, sebevědomí a tak už se to táhlo celý zápas," konstatoval prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články