Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Děčín v podivném utkání bez diváků ukončil sérii porážek

Děčín porazil Pardubice 87:73 a před prázdným domácím hledištěm se dočkali v dohrávce 5. kola prvního úspěchu v nadstavbové části basketbalové ligy. Severočeši ukončili sérii pěti porážek, dál ale uzavírají pořadí ve skupině A1 se ztrátou dvou výher na USK Praha.

zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Děčín dokázal Východočechy porazit podruhé za sebou a otočil vzájemnou bilanci v sezoně na 2:1. Devatenácti body, šesti asistencemi a pěti doskoky se na tom podílel Ondřej Šiška. Hvězdou zápasu byl pardubický Tomáš Vyoral s 26 body, osmi asistencemi a sedmi doskoky, ale byl ve svém týmu příliš osamocený.

"Zápas jsme odbojovali čtyřicet minut na sto procent, a přestože jsme udělali řadu chyb, je tohle vítězství pro nás obrovskou vzpruhou," řekl děčínský trenér Tomáš Grepl.

Litoval prázdných ochozů, před nimiž oba týmy hrály jako první v NBL po zavedení mimořádných opatření kvůli šíření nového typu koronaviru. "Vyšší moc nám bohužel naše diváky, kteří jsou naším šestým hráčem, do hlediště nepustila," konstatoval domácí kouč. "Atmosféra byla zvláštní, protože basketbal se hraje pro lidi. Vždy jsme se sem těšili na super atmosféru, dnes to bylo divné," doplnil pardubický asistent Adam Konvalinka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články