Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Děčín v derby porazil Ústí, Brno poprvé vyhrálo venku

Praha - Nejhorší tým ligy basketbalistů Brno si připsalo první venkovní výhru. Ve 20. kole zvítězilo na palubovce Jindřichova Hradce 97:85 a poprvé v sezoně dokázalo uspět dvakrát po sobě. Roli favoritů dnes potvrdily třetí Pardubice, které zdolaly Ostravu 84:74, i čtvrtý Děčín vítězstvím nad Ústím nad Labem 82:71.

Ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Pavel Rakušan

Brno se v minulém kole vytáhlo proti Děčínu a nyní vyhrálo i druhý duel s Jindřichovým Hradcem v sezoně. Utkání hostil Písek kvůli disciplinárnímu trestu, který Jindřichův Hradec dostal za neukázněné diváky. Brňany, kteří snížili svůj odstup na dnešního soupeře, dovedl k vítězství 29 body a 14 doskoky Zachrla. Američan Geiger, jenž se proti Děčínu zaskvěl 42 body, dal tentokrát 14 bodů a vynikl stejným počtem asistencí. Za Brno ještě nenastoupila další nová americká posila, 213 centimetrů vysoký pivot Anthony McClain, který hrál naposledy za Nitru, ale má za sebou i působení v Harlem Globetrotters.

Pardubice vedly v zápase s Ostravou od začátku do konce, nejvíce o 19 bodů, a výhrou daly trenérovi Dušanu Bohunickému dárek k dnešním 38. narozeninám. Východočeši už nastoupili s uzdravenými rozehrávači Sandersem a Čarneckým a na výkonu mužstva to bylo znát. Bohunický navzdory vítězství nebyl s výkonem týmu zcela spokojen. "V první půli jsme měli dobré momenty v obraně i v útoku, ale v druhé půli jsme udělali spoustu chyb. Měli jsme hodně nevynucených ztrát, tam jsme si mohli vytvořit ještě větší náskok," řekl kouč Pardubic.

Děčín po nečekané porážce s Brnem uspěl v derby s Ústím nad Labem a oplatil mu prohru z listopadového vzájemného duelu. Ještě zhruba pět minut před koncem byl stav vyrovnaný, ale pak domácí šňůrou osmi bodů soupeři utekli. "Utkání mělo velký náboj. Po dlouhé době se oba týmy pohybují ve stejných vodách v tabulce, navíc Ústí teď bylo na koni. Není jednoduché mu čelit, když má některé extrémně individuálně zdatné hráče jako Mitchella," řekl kouč vítězů Pavel Budínský.

Největší radost měl z toho, že Děčín se dokázal vzpamatovat z nepovedeného závěru prvního poločasu, po němž prohrával o osm bodů. "Chtěli jsme udělat radost fanouškům, vrátit Ústí prohru a je moc pěkné koukat na to, jak se někteří naši mladí hráči mohou měřit s takto individuálně zdatnými soupeři," dodal Budínský. Nejvyšší vítězství dne si připsala Opava, která deklasovala Svitavy 101:60. Pod výhru se 24 body podepsal Dokoupil, jenž proměnil šest z dvanácti tříbodových pokusů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články