Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Děčín si zahrával, přišel o náskok 18 bodů. Nad Brnem však nakonec zvítězil

Vypadalo to na pohodový zápas, ale nakonec se ještě museli děčínští basketbalisté ohánět V závěru prvního poločasu utkání 15. kola NBL vedli nad Brnem o osmnáct bodů, nakonec však vyhráli pouze 69:63.

Sport
zdroj: ČT4

Severočechům se proti předposlednímu týmu tabulky podařila odplata za říjnovou porážku v moravské metropoli, kde padli 68:77.

Domácí vedli v závěru prvního poločasu 36:18, ale soupeř se po změně stran vrátil do hry a v 33. minutě dokonce otočil na 52:50. Zdeněk Pomikálek ale pěti body za sebou vrátil Děčínu vedení a další obrat už se nekonal.

"Ukázali jsme naši horší tvář, kterou se prezentujeme někdy na venkovních palubovkách. Nehrajeme tam jednoduše a účelně. Bádáme nad tím, jestli to je vlivem soupeřových kvalit a stylu hry, ale myslím, že to je u nás hlavně nastavením mentality. Střeleckých pozic máme dost, ale když nám nejde střelba, tak je pak přecházíme, přijde křeč a Brno se díky účelné hře vrátilo do hry," popsal domácí kouč Pavel Budínský.

Domácí kapitán Robert Landa zaznamenal 13 bodů a 10 doskoků a spolu s 12 získanými fauly si připsal netradiční triple double. V dresu soupeře Reginald Keely zaznamenal 11 bodů a 10 doskoků. "Za 23 minut takto parádní výkon s efektivitou a výkonem, to byl důvod naší vydřené a potěšující výhry. Rozhodl se, že bude mít šťastný den, vzal tým na ramena a ukázal mladším hráčům, co je třeba udělat: podat výkon, jaký nevidíte každý den," pochválil děčínský trenér šestatřicetiletého lídra týmu.

"Myslím, že jsme hráli mnohem lépe než uplynulé týdny. Děčín bojuje o každý míč, hraje na vysoké úrovni a myslím, že měli mnohem větší intenzitu, které jsme se nevyrovnali. Ve druhém poločase jsme se trochu přiblížili, ale abychom uspěli, museli bychom začít s touto intenzitou dříve," dodal brněnský hráč Reginald Keely.

Basketbalová liga mužů - 15. kolo:

Děčín - Brno 69:63 (19:8, 40:27, 48:44)

Nejvíce bodů: Landa a Kroutil po 13, Feštr 10 - Geiger 13, Keely a Roby po 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články