Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Děčín překvapení nepřipustil a postoupil přes USK do semifinále

Praha - Basketbalisté Děčína porazili ve čtvrtém čtvrtfinále USK Praha 66:62 a doplnili Nymburk a Prostějov v semifinále NBL. Právě s Hanáky se obhájci stříbra utkají o postup do finále v repríze loňské semifinálové série. Soupeř Nymburka vzejde z dvojice Pardubice - Opava, Východočeši před čtvrtečním domácím zápasem vedou 2:1.

Fanoušci Děčína v NBL
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Za postupovým třetím bodem Děčín vykročil osmibodovou šňůrou na úvod zápasu a v prvním hracím období se ujal až dvanáctibodového vedení (16:4). Další body ale hosté přidali až po první přestávce a na Folimance se od té doby odehrávala vyrovnaná bitva, ve které se soupeři dvanáctkrát vystřídali ve vedení.

USK v 34. minutě vedl 53:47, ale týden starou domácí výhru, kterou proti Děčínu ukončil sérii deseti porážek ve vzájemných ligových zápasech, nenavázal. Od stavu 62:62 proměnil nejlepší střelec zápasu Tomáš Vyoral čtyři trestné hody a svoji bilanci zakončil na 20 bodech. V domácím týmu si Michal Mareš připsal 18 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Děčín - USK

"Při absenci Houšky a Pomikálka jsme věděli, že USK bude cítit šanci, a taky ji cítil. Proto si vážíme toho, že jsme přetlačili nejlepší obranný tým," uvedl trenér Děčína Pavel Budínský. "V obraně jsme byli téměř po celé utkání koncentrovaní, to byla jediná naše šance, jak Děčín porazit. V koncovce rozhodly dva naše útoky, protože jsme měli míč v našich rukou. Velká utkání rozhodují malé detaily, a tak tomu bylo i dnes," řekl domácí kouč Mirsad Alilovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články