Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Děčín na Tatranu zpečetil svou bronzovou cestu

Ostravská jízda letošním play-off NBL se z předkola zastavila až před samotnými stupni vítězů. Přestože i druhý zápas o bronz rozehráli svěřenci mladého trenéra Adama Cholevy slibně, na sílu děčínských válečníků ani na Tatranu odpověď nenašli. Seveřané si výhrou 86:71 vybojovali svoji historicky desátou ligovou medaili, po loňském stříbru letos přidali bronz.

Úvodní domácí duel Severočeši vyhráli těsně 78:74 a i druhý zápas byl dlouho vyrovnaný. První čtvrtinu vyhrála Ostrava o pět bodů, před přestávkou dělil oba týmy jediný bod. Druhý poločas ale vyšel lépe Děčínu.

"Oba dva zápasy začly z naší strany ospale. Do série jsme šli zklamaní a jak fyzicky, tak psychicky vyčerpaní ze semifinálové série. Chtěli jsme hrát o titul. Museli jsme se trošku přemlouvat, ale byla to otázka času, kdy začneme hrát naši hru," vysvětlil děčínskou hru Matěj Svoboda.

Vítěze táhly tentokrát americké posily. Jordan Ogundiran, s 24 body nejlepší střelec zápasu, přidal devět doskoků a pět asistencí. Anthony Walton dal 17 bodů. Nejlepším střelcem domácích, kteří se v závěru sezony museli obejít bez zraněných opor, byl s 20 body Michal Svoboda.

A i přes zklamání z bramborové placky hodnotil ostravský trenér sezonu kladně. "Mrzí mě zranění a že jsme se rozsypali na konci sezony. Ale na druhou stranu důležité minuty dostali kluci, kteří je normálně nehrají. A dokázali, že si šanci zaslouží, pokud makají a dají tomu vše. Jsem na tým hrdý, protože z mé strany jsme byli v sérii lepší. Děčín si placku zaslouží za celou sezonu, ale my jsme podali srdečný a bojovný výkon," prozradil Choleva. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články